Condiții de viață în Santa Pola

Ce să vezi și să faci în Santa Pola?

Unde se află Santa Pola?

Santa Pola este un oraș de coastă din Alicante (Comunitatea Valenciană), în zona cunoscută sub numele de Costa Blanca Sur, în zona spaniolă Levante. Se învecinează, atât la nord, cât și la sud, cu orașul Elche, al treilea oraș ca importanță din Comunitatea Valenciană din punct de vedere al populației.


Pola are aproximativ 53 km2 în care se află 13 kilometri de coastă, cu mai multe plaje și situri naturale, cum ar fi Las Salinas și Capul Santa Pola.


Se află la doar 15 minute de Aeroportul Alicante-Elche, în El Altet și este foarte bine conectat prin șoseaua N-332 și autostrada A7 care leagă întreaga coastă mediteraneană.

play

De ce să locuiești în Santa Pola?

De ce să locuiești în Santa Pola?

Soare tot timpul anului

Să locuiești în Santa Pola înseamnă să te bucuri de viața mediteraneană de sor și plajă.

Cu o temperatură medie de 26ºC vara și 14ºC iarna, climatul său mediteranean și precipitațiile scăzute înseamnă că vă puteți bucura de zile însorite aproape tot timpul.

Plaje urbane și situri naturale

Aprovizionați-vă atât de plajele sale urbane, cu promenade litorale lângă oraș, cât și de locurile sale naturale. Printre acestea se numără Capul Santa Pola, unde vă puteți bucura de priveliști uluitoare de la Punctul de vedere al farului sau de spectacolul natural al flămânzilor roz din saline.

Destinație de plajă, locuiesc și în timpul iernii

Destinație de plajă, locuiesc și în timpul iernii

Pentru că este o destinație turistică rezidențială, în timpul verii se află la apogeu și cei peste 33.000 de locuitori se înmulțesc cu rezidenți din localitățile din apropiere, din orașe mari precum Madrid sau de origine internațională.
Cu toate acestea, Santa Pola este un oraș în care se poate trăi pe tot parcursul anului, deoarece în timpul iernii își continuă activitatea în centrul istoric dominat de Castillo-Fortaleza, cu servicii, magazine și restaurante unde vă puteți bucura de bucătăria sa bazată pe produse marine


.
Oferta se extinde, de asemenea, la centrele sale de cumpărături și de agrement, cum ar fi Polamax, care are cinematografe, Gran Alacant, la câțiva kilometri de centru, în zona rezidențială cu același nume, sau parcul său de distracții Pola Park.


Veniți să locuiți în Santa Pola dacă vreți să vă bucurați de mare pe malul mării într-un oraș mic care a reușit să se modernizeze fără a-și pierde esența de sat de pescari.

Ce să vezi în Santa Pola

Portul din Santa Pola

Portul Santa Pola este considerat a fi unul dintre cele mai importante din Spania în zona mediteraneană și este dedicat în principal pescuitului, construcției de ambarcațiuni în scopuri sportive și transportului maritim în sare, deoarece este situat lângă saline.

Nu ratați licitația de pește care este gratuită între orele 16:00 și 19:00 în zilele lucrătoare la La Lonja. Aceasta vinde tot peștele și fructele de mare proaspete care sosesc în port în fiecare zi, pe care le puteți cumpăra și direct de la tarabele de lângă port.

De asemenea, vă puteți plimba de-a lungul Paseo Marítimo de unde puteți admira bărcile mici și mijlocii în timp ce vă bucurați de bucătăria marinărească în restaurante, beți ceva în cafenele sau faceți cumpărături.

Portul din Santa Pola

Farul Santa Pola

Farul Santa Pola este situat pe capul cu același nume, pe turnul de veghe din secolul al XVI-lea numit Atalaya. Datorită poziției sale în vârful unei stânci, vă puteți bucura de vederi panoramice asupra întregului golf Santa Pola, Alicante și chiar asupra insulei Tabarca.

Dacă sunteți norocos și nu există acoperire de nori, puteți vedea chiar și Capul Cervera și Isla Grosa la sud și Peñón de Ifach, situat în Calpe, la est.

Acest promontoriu este, de asemenea, foarte popular printre antrenorii de parapantă, astfel încât poate fi văzut și spectacolul natural al acestor zboruri cu parașuta deasupra muntelui.

Farul Santa Pola

Plajele urbane din Santa Pola

Mai multeMinus Informații

În centrul orașului veți găsi șapte plaje cu toate serviciile și nisip fin și auriu, la care se poate ajunge pe jos de pe străzile orașului. Plaja Tamarit, la sud, cu steag albastru și steag de plajă ecologică, are peste 800 de metri lungime și 98 m lățime, unde veți vedea vechiul dig de sare.

În continuare se află Playa Lisa și Gran Playa, aceasta din urmă accesibilă, care împreună au o lungime de peste doi kilometri și o lățime cuprinsă între 30 și 55 m, și ale căror ape puțin adânci le fac ideale pentru copii. Veți vedea, de asemenea, pasionați de windsurfing și alte sporturi de navigație, deoarece aici se află Clubul Windsurf Area.

În centru aveți Playa de Levante, accesibilă, cu WIFI și cu steag albastru din 1987. Se întinde pe o jumătate de kilometru între port și Santiago Bernabéu Beaches, de asemenea cu steag albastru, o plajă cu nisip fin de aproape un kilometru.

Continuând cu plajele urbane spre nord, găsim Varadero Beach și Santa Pola del Este Beaches, ambele cu steag albastru și cu toate serviciile.

Plajele urbane din Santa Pola

Plaje naturale

Mai multeMinus Informații

În Santa Pola aveți, de asemenea, mai multe plaje naturale, puțin mai departe de mediul urban. În partea de sud veți găsi Playa La Gola și plaja virgină El Pinet, lângă Parcul Natural Las Salinas, ambele cu nisip fin, la care se poate ajunge doar pe jos.

Pe de altă parte, în zona de nord și sub Capul Santa Pola, puteți înota în Calas de l'Aljub, situată într-o zonă de mare valoare peisagistică și de mediu, în Bancal de l'Arena sau în Calas del Cuartel, ideale pentru snorkelling și în care se află și Caleta dels Gossets, plaja pentru câini din Santa Pola.

În fine, la marginea orașului și mărginită de plajele din Elche, se află Playa de la Ermita, unde, pe lângă mica capelă care îi dă numele, la câțiva metri se află Cueva de las Arañas, cu o pictură de peșteră declarată patrimoniu mondial alături de restul celor care se găsesc în Arcul Mediteranean.

Plaje naturale

Lacuri sărate Santa Pola

Mai multeMinus Informații

Unul dintre cele mai interesante spectacole naturale din Santa Pola sunt zonele sale umede, declarate de importanță internațională.

Parcul Natural Salinas de Santa Pola este format din diferite iazuri care ocupă o suprafață de 2,5 hectare și unde flameții roz și berzele pot fi văzute hrănindu-se cu peștii mici și nevertebratele care le populează.

Se pot plimba pe diverse poteci și urmează cele două trasee amenajate în acest scop, Traseul Galben: Pinet și Traseul Roșu, Playa del Tamarit, ușor de accesat și nu foarte dificil de parcurs.

Lacuri sărate Santa Pola

Cum se ajunge la Santa Pola?

1

Pe șosea

Santa Pola este legată de restul coastei prin drumul național N-332 și se află foarte aproape de autostrada AP-7, care leagă toate orașele mediteraneene.

2

Cu avionul

Se află la doar 15 minute de Aeroportul Internațional Alicante-Elche-Miguel Hernández, unul dintre principalele aeroporturi din Spania, de unde sosesc pasageri din toată țara și din sute de orașe străine.

3

Pe mare

Orașul dispune de un port situat chiar în centrul orașului, ale cărui pontoane sunt împărțite între docul de pescuit și Clubul Náutico, unul dintre cele mai importante din provincie, cu dane pentru 510 ambarcațiuni de până la 15 m lungime. Pe lângă atracția turismului nautic, Clubul găzduiește Școli de navigație și windsurfing și Cantonamentul de vară cu activități de paddle surfing, caiac și windsurfing pentru copii și tineri.

.

4

Cu transportul public

La Santa Pola se poate ajunge cu transportul public cu autobuzul, a cărui stație de autobuz este deservită de linii din orașele din apropiere, cum ar fi Alicante, Elche sau de la aeroport, către destinații din nordul, sudul sau nordul Spaniei.

Site-uri oficiale cu mai multe informații
despre Santa Pola:

Turism în
Santa Pola

Consiliul local al orașului
Santa Pola

Doriți mai multe informații?