Viața în Torrevieja

Ce să vezi și ce să faci în Torrevieja?

Unde se află Torrevieja?

Torrevieja este un oraș din Alicante situat în Costa Blanca de Sud, în partea de est a coastei mediteraneene. Este unul dintre cele mai importante orașe turistice din Vega Baja, cea mai sudică zonă a Comunității Valenciene, la granița cu Murcia.


Este situat pe malul Mării Mediterane și la mijlocul celor mai apropiate două capitale, la mai puțin de o oră atât de Alicante, cât și de Murcia. Pe o suprafață de aproximativ 72 km2 sunt în jur de 82 de mii de locuitori, cifră care se multiplică vara, deoarece Torrevieja este un punct turistic foarte important în Levante spaniol.


Aceasta are 20 de kilometri de coastă și se învecinează la nord cu Guardamar, împreună cu cătunul său: La Mata, la vest cu Los Montesinos, Rojales și San Miguel de Salinas și la sud cu Orihuela Costa.

play

De ce să locuiți în Torrevieja?

De ce să locuiți în Torrevieja?

Climat imbatabil

În orașul Torrevieja vă bucurați de vreme bună în toate anotimpurile, cu temperaturi blânde iarna și soare 360 de zile pe an. Temperatura minimă este de aproximativ 16°C în ianuarie, iar cea maximă este de 29°C în august.

Atmosferă pe tot parcursul anului

Acesta este un oraș aglomerat care, deși vara este la apogeu, rezidenții naționali și străini trăiesc aici tot timpul anului, astfel că are școli, centre comerciale, facilități sportive, servicii și oferte de agrement și culturale chiar și în lunile mai reci.

Sport și golf în Torrevieja

Sport și golf în Torrevieja

Dacă vă place golf, cluburi precum Las Colinas, Villamartín, Las Ramblas, Lo Romero, La Finca Golf, Real Club de Golf Campoamor sau Vistabella


Activitatea sportivă în spații publice este concentrată în Torrevieja în Palacio de Deportes de Torrevieja, care ocupă o suprafață de 250.000 de metri pătrați. Acesta include stadionul de fotbal Vicente García, sala de sport Cecilio Gallego, bazine de înot, un teren de hochei, terenuri de fotbal, un teren de rugby, o pistă de atletism, mai multe terenuri de tenis și de padel, un fronton și alte terenuri de sport.

Gastronomia de orez și pește

Gastronomia din Torrevieja este reprezentată în principal de „caldero”, orez preparat împreună cu pește tăiat. Alte feluri de mâncare tipice gastronomiei din Torrevieja sunt orezul cu mazăre și anșoa, caracatița „en sangonchao” și caracatița „seco”. Orașul are, de asemenea, o gamă largă de restaurante naționale și internaționale.

Ce să vezi în Torrevieja?

Plajele urbane din Torrevieja

Mai multeMinus Informații

Grație celor douăzeci de kilometri de coastă și climatului său bun, Torrevieja are o gamă largă de plaje pentru a vă bucura de Marea Mediterană, toate cu apă limpede și de înaltă calitate pentru scăldat.

Pe de o parte, aveți plajele urbane, cum ar fi Playa del Cura, în inima centrului orașului, accesibile, cu toate serviciile și cu steag albastru. Alături se află piscinele naturale, delimitate de diguri, unde puteți înota liniștit în apele sale liniștite.

La nord se află Playa de los Locos, de asemenea cu steag albastru, accesibilă și cu scăldat asistat pentru persoanele cu mobilitate redusă în lunile de vară, cu nisip fin și 25 de metri lățime, ideală pentru întreaga familie datorită siguranței apelor sale puțin adânci.

O altă plajă urbană cu aceleași caracteristici, la sud, este Playa de los Náufragos, caracterizată de palmierii de pe plaja propriu-zisă și de parcul acvatic pentru cei mici.

Plajele urbane din Torrevieja

Golfulețe, Playa de la Mata și plaja pentru câini

Mai multeMinus Informații

Gama de plaje din Torrevieja este completată de numeroasele sale golfulețe, cum ar fi Cala Piteras, accesibilă și cu steag albastru, sau Cala Ferris, la sud, înconjurată de palmieri, ambele cu ape cristaline, perfecte pentru snorkelling.

În partea de nord a centrului orașului veți găsi zona de golfuri, cum ar fi Cala de la Higuera, care are chiar și scări pentru un acces ușor, sau Cala de Cabo Cervera, accesibilă și cu steag albastru.

Dacă sunteți în căutare de plaje prietenoase cu câinii, în Torrevieja aveți Playa Canina del Rocío, o plajă prietenoasă cu câinii, situată în partea de sud, unde sunt binevenite și animalele de companie.

De asemenea, în cătunul cu același nume aveți Playa de La Mata, o plajă lată cu nisip fin, accesibilă și lungă de doi kilometri, perfectă pentru plimbare și pentru a vă bucura de serviciile sale, cum ar fi baruri pe plajă, pedaloane sau terenuri de fotbal și volei pe plajă.

Golfulețe, Playa de la Mata și plaja pentru câini

Portul Torrevieja

Portul din Torrevieja este situat în inima orașului și face parte din unul dintre cele mai fermecătoare locuri de plimbare pe malul mării.

În el se află Real Náutico de Torrevieja, precum și alte restaurante și unele dintre cele mai elegante cluburi din oraș.

Puteți vizita, de asemenea, Muzeele plutitoare, aflate pe bărci și vă puteți plimba de-a lungul Dique de Levante, un dig unde puteți merge pe jos aproximativ un kilometru și jumătate, înconjurat de mare, până la far.

Portul Torrevieja

Promenada de la malul mării din Torrevieja

Mai multeMinus Informații

Pe lângă port aveți Paseo Juan Aparicio, promenada de la malul mării, unde veți găsi, de asemenea, numeroase cafenele și restaurante unde puteți gusta din gastronomia din Torrevieja, bazată pe pește și orez, dar și alte preparate internaționale.

Pe de altă parte, puteți vizita, de asemenea, mercadillo de casetas de madera, cu standuri de haine, suveniruri, accesorii și cadouri, printre atracțiile de târg pentru copii, și Paseo Vista Alegre, cu sculptura sa care aduce un omagiu cântecelor populare tradiționale ale Habaneras.

În apropiere, și pentru a completa plimbarea dedicată mării, vizitați Museo del Mar y la Sal sau Eras de la Sal, unde, istoric, se încărcau bărcile cu sare din minele de sare situate în oraș. Astăzi, într-una dintre curțile sale se desfășoară anual Concursul Internațional de Habanera și Polifonie din Torrevieja.

Promenada de la malul mării din Torrevieja

Parcul Natural al Lagunelor La Mata și Torrevieja

Lagoanele din Torrevieja fac parte din acest parc natural protejat, caracteristic orașului. Sunt două lagune mari care ocupă mai mult de două mii de hectare, situate între Torrevieja, Los Montesinos, Rojales și Guardamar del Segura.

Se caracterizează prin culorile lor vii, una dintre ele verde, iar cealaltă cunoscută sub numele de Lagoana Roz, datorită tonului pe care apele lor îl capătă datorită unei bacterii care eliberează un pigment de această culoare, un spectacol pentru ochi.

Puteți face plimbări în jurul lagunei pe trasee ușoare, potrivite pentru întreaga familie, de unde puteți vedea caracteristica flameții roz și alte păsări care populează zona umedă de mare valoare ecologică și de mediu.

Parcul Natural al Lagunelor La Mata și Torrevieja

Patrimoniul cultural

Mai multeMinus Informații

Torrevieja are un patrimoniu cultural și arheologic atractiv, care include:

  • Turnul Cabo Cervera sau Torre del Moro (secolul al XIV-lea). Acesta este un turn de veghe de coastă, a cărui construcție a fost ordonată de regele Iacob al II-lea de Aragon și Valencia pentru a se proteja împotriva atacurilor galeriilor musulmane.

  • Torre de La Mata(secolul al XIV-lea). Situat pe plaja din La Mata, în ceea ce este cunoscut sub numele de Plaza del Embarcadero, acest turn defensiv dă numele cătunului Torrelamata sau La Mata.

  • Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepción(XVIII). Această biserică neoclasică a fost reconstruită în 1844. Au fost folosite pietrele vechiului turn care a dat numele Torrevieja.

  • Eras de la Sal (sec. XVIII). Această salină, unde sarea era transportată pe barje, a fost construită în 1776; a fost extinsă de-a lungul anilor, până când a încetat să mai funcționeze în 1958.
Patrimoniul cultural

Muzee în Torrevieja I

Muzeele din Torrevieja includ:

  • Museo del Mar y de la Sal. Acest muzeu etnologic expune piese de artizanat de sare, o colecție de fotografii de epocă, machete de nave și articole de pescuit și navigație.

  • Muzeul plutitor al ambarcațiunii de patrulare Albatros III. Această navă a deservit Serviciul de supraveghere vamală timp de 33 de ani, până când a fost transferată la Muzeul Mării și Sării.

  • Muzeul plutitor al submarinului S-61 Delfin. Acesta este un submarin din clasa Daphne, împrumutat de Marina spaniolă Primăriei din Torrevieja, care oferă vizitatorilor șansa de a vedea interiorul unui submarin.
Muzee în Torrevieja I

Muzee în Torrevieja II

Alte muzee de interes care merită o vizită în oraș sunt:

  • Muzeul Săptămânii Sfinte „Tomás Valcárcel”. În interiorul muzeului sunt expuse pe tot parcursul anului, cu excepția Paștelui, imagini religioase, tronuri, bannere cu broderii realizate manual, picturi și alte obiecte legate de procesiuni.

  • Muzeul Habanera „Ricardo Lafuente”. Acaso adăpostește amintiri personale ale lui Ricardo Lafuente, autorul Imnului oficial al Torrevieja și autoritate mondială în domeniul Habanera torrevejense, precum și ale grupului muzical pe care l-a condus: Corul și Orchestra „Salinas de Torrevieja”.
Muzee în Torrevieja II

Cum se ajunge la Torrevieja?

1

Pe șosea

Torrevieja este legată de restul orașelor de coastă prin strada națională N-332. De asemenea, are acces direct de pe autostrada AP-7, ieșirile 528, 745 sau 763 spre La Zenia/Orihuela Costa, dacă veniți dinspre sud. Torrevieja se află la aproximativ 50 de kilometri de orașul Alicante.

2

Cu avionul

Aeroportul internațional Elche-Alicante Miguel Hernandez din El Altet se află la aproximativ 40 de minute spre nord, cu conexiune directă prin N-335 sau A-7. La sud și la aproximativ o oră de mers cu mașina, se află și Aeroportul Internațional al Regiunii Murcia, mult mai mic decât cel din Alicante, dar cu câteva zboruri naționale și internaționale directe.

3

Pe mare

Dacă ajungeți cu barca, aveți la dispoziție Puerto Deportivo Marina Salinas, Real Club Náutico de Torrevieja și Puerto Deportivo Marina Internacional de Torrevieja, care au aproximativ 2.200 de locuri de acostare și sunt situate în inima orașului. Există, de asemenea, o zonă comercială, o gamă largă de activități nautice și o varietate de servicii, inclusiv restaurante și cafenele.

4

Cu transportul public

La Torrevieja se poate ajunge cu diverse linii de autobuz care leagă orașul de Aeroportul Alicante și de destinații din apropiere, cum ar fi Elche, Alicante, Pilar de la Horadada, Orihuela sau Murcia, precum și de Madrid, Albacete sau de orașe din nordul Spaniei. Unele dintre companiile care operează în Torrevieja sunt Avanza, Alsa sau Bilmanbus.

Cea mai apropiată gară este gara RENFE din Alicante. De acolo, există autobuze urbane care fac legătura cu Autogara din Alicante.Site-uri oficiale cu mai multe
informații despre Torrevieja:

Turism în
Torrevieja

Consiliul Local al orașului
Torrevieja

Agenții imobiliare în Torrevieja

Agenții imobiliare în Torrevieja

Cele mai apropiate birouri Esphouses din Torrevieja se află în agenția sa imobiliară din Guardamar del Segura, la numărul 25, Avenida Cervantes, una dintre arterele comerciale ale orașului.


La Esphouses avem zeci de proprietăți de vânzare în toate zonele, plajele și urbanizările din Torrevieja. Avem apartamente de vânzare în Torrevieja; case, cabane și vile; bungalouri și case de oraș; terenuri și parcele de teren: etc. Puteți cumpăra un apartament sau o locuință în Torrevieja, în oricare dintre zonele: Torrevieja town, Torrelamata...


Avem de vânzare noua dvs. casă, vilă sau cabană în Torrevieja, în oricare dintre plaje (Torrevieja Playa), inclusiv în fața: Playa de la Mata, Playa de Los Locos, Playa del Cura, Playa del Acequión, sau Playa de Los Náufragos.


De asemenea, vă putem vinde casa de oraș sau bungalow în Torrevieja, în oricare dintre urbanizările din Torrevieja: Urbanisation Aguas Nuevas, Urbanisation La Siesta, Urbanisation Los Balcones, Urbanisation Los Altos del Edén, sau Urbanisation Nueva Torrevieja.

Doriți mai multe informații?