Condiții de viață în Finestrat

Ce să vezi și ce să faci în Finestrat?

Unde se află Finestrat?

Finestrat este un oraș situat în nordul provinciei Alicante, Comunitatea Valenciană, Spania, în zona cunoscută sub numele de Costa Blanca Nord și în regiunea Marina Baja.


Limitat la nord de Benidorm, la sud de Villajoyosa și în interior de municipalitățile Orcheta, Sella, Benimantell și Polop. Are plaja Finestrat, iar centrul său urban este împărțit între zona de coastă și centrul orașului, la 5 kilometri de plajă.


Are o suprafață totală de 42 de kilometri pătrați și o populație de puțin peste șapte mii de locuitori, număr care crește vara datorită rezidenților săi estivali.


play

De ce să locuiești în Finestrat?

De ce să locuiești în Finestrat?

Munte lângă mare

Să locuiești în Finestrat înseamnă să trăiești cu privilegiul de a te bucura de un sat de munte în inima Mediteranei.

În centrul său vechi, cu străzile sale mici, decorate cu plante și flori, poți respira un aer pașnic și liniștit, la adăpostul muntelui și cu vedere la mare.

Natură și oraș cu o climă mediteraneană

Orografia sa particulară, pe pantele Puig Campana, cel mai înalt vârf de coastă din Peninsula Iberică, vă permite să vă bucurați de o climă cu temperaturi blânde și zile însorite pe tot parcursul anului.

Aici vă puteți bucura de aer liber, alegând între liniștea de a trăi într-un sat și confortul zonei turistice, lângă coastă.

Gastronomie, agrement, alpinism și plajă

Gastronomie, agrement, alpinism și plajă

Finestrat este un oraș care reunește atracții pentru toate tipurile de rezidenți și vizitatori.


Pe de o parte, aveți centrul său comercial La Marina cu restaurante, agrement, supermarketuri și servicii pe tot parcursul anului.Pe de altă parte, apropierea sa de Puig Campana atrage excursioniștii și iubitorii de munte care vin să parcurgă traseele sale și, cu toții, se bucură de gastronomia bazată pe orez cu soiuri tipice precum orezul și iepurele.


Un loc unde se combină tranquillitatea unui sat și confortul unui oraș, datorită și apropierii sale de Benidorm, centrul nevralgic al turismului pe Costa Blanca.

Ce să vezi în Finestrat?

Plaja La Cala de Finestrat

Mai multeMinus Informații

La Cala de Finestrat este o plajă urbană de nisip fin, cu o lungime de 300 de metri. Este mărginită de o promenadă unde vă puteți bucura de marea și de gastronomia montană în numeroasele sale restaurante.

Plaja este situată într-un golf mic flancat de colina muntoasă din sud, unde se află Torre del Aguiló, la care se poate ajunge pe jos printr-un traseu simplu printr-o pădure de pini, cu vederi frumoase asupra Mediteranei. La nord se învecinează cu dealul Tossal de la cala și cu clădirile din Benidorm.

Aceasta are un bandon albastru, care certifică calitatea plajei, cu toate serviciile și ape limpezi și calme, ideale pentru întreaga familie, permițându-vă să vă bucurați de înot aproape în orice moment al anului, având în vedere temperaturile calde din zonă.

Plaja La Cala de Finestrat

Muntele Puig Campana

Mai multeMinus Informații

Puig Campana este muntele situat în oraș. Înălțimea sa de peste 1,4 km îl face să fie cel mai înalt masiv muntos de coastă din peninsula iberică. Este icoana orașului și poate fi văzut din orice punct, ceea ce îi conferă un farmec aparte acestui oraș de pe Costa Blanca.

Dacă sunteți iubitori de natură și de munte, puteți explora Puig Campana pe cursă de drumeție sau cu bicicleta, precum și escaladând unele dintre cele mai abrupte pante ale sale.

Un vârf înconjurat de magie datorită numeroaselor legende despre originea sa. Încoronat de două vârfuri, unul dintre ele pare să fi fost tăiat și de aici și numele: El Tajo del Puig Campana, de unde și poveștile despre giganți sau războinici care au folosit o sabie cu puteri pentru a-i da forma sa deosebită.

Muntele Puig Campana

Sport în Finestrat

Mai multeMinus Informații

Infrastructura sportivă din Finestrat permite practicarea diferitelor sporturi. Printre alte facilități publice se numără Complexul Sportiv La Foia, care include:

 • Pavilionul Sportiv Municipal. Cu o suprafață de 2.500 m2, acesta dispune de un teren polivalent de 1.200 m2 adaptat pentru practicarea fotbalului de cinci, volei, handbal și baschet. De asemenea, pavilionul dispune de o sală de gimnastică pentru antrenament cu greutăți și o sală pentru activități (gimnastică de întreținere, pilates, zumba și balet).

 • Câmp de fotbal La Foia. Are o suprafață de joc de 6.500 m2. Este locul de antrenament și de competiție pentru C.F. Unió Esportiva Finestrat, care are peste 100 de jucători în categorii de la cei mai mici până la juniori.

 • Circuitul Pista de pompare. Pentru ciclism BMX și, de asemenea, potrivit pentru trotinete și skateboard-uri. Are o suprafață de 1.850 m2, între asfalt și iarbă artificială.

În plus, în Finestrat aveți Gimnaziul Municipal, cu o ofertă sportivă variată care include taekwondo, stretching și powerlifting.

În plus, în Finestrat aveți Gimnaziul Municipal, cu o ofertă sportivă variată care include taekwondo, stretching și powerlifting.

Sport în Finestrat

Patrimoniul cultural și arheologic

Mai multeMinus Informații

Finestrat are un patrimoniu cultural și arheologic atractiv care include:

 • Castelul din Finestrat (XIII). Situat în partea cea mai înaltă a satului, din această clădire nu mai există decât vestigii în subsol, unde se află și un sit cu vestigii iberice, romane și arabe. De acolo se poate vedea întreaga linie de coastă până la orașul Alicante.

 • Biserica San Bartolomé (XIV-XVIII). În stil baroc, a fost consacrată sfântului patron al orașului Finestrat în 1751. Este situată în cartierul istoric al orașului Finestrat.

 • Fuente del Molino (secolul al XIX-lea) Reglarea apei care curge din cele 15 guri ale ceea ce este cunoscut sub numele de Font del Molí datează din 1951.

 • Ermita del Santísimo Cristo del Remedio (secolul al XX-lea). Situată în zona Castelului, a fost construită în 1925 și restaurată în 1952 în urma daunelor suferite în timpul Războiului Civil Spaniol.

 • Case suspendate (XX). Acestea ies din pământ cu spatele la muntele Puig Campana și sunt suspendate la 238 de metri deasupra nivelului mării.
Patrimoniul cultural și arheologic

Sărbători în Finestrat I

Calendarul festiv din Finestrat se întinde pe tot parcursul anului, evidențiind următoarele festivități și sărbători:

 • Festivități în onoarea lui Sant Antoni del Porquet. Este una dintre cele mai vechi tradiții din Finestrat și este legată de creșterea unui porc pentru „sacrificarea” sa ulterioară. Se sărbătorește la solstițiul de iarnă și păstrează tradiția ca tinerii din sat să plimbe porcul și să colecteze donațiile vecinilor, casă cu casă. Ulterior, se organizează o licitație a celor strânse și produsele din carne sunt împărțite prin tragere la sorți între toți cei prezenți.

 • Săptămâna Sfântă. Procesiunile și reprezentările religioase se succed cu evenimente recreative, cum ar fi tradiționala urcare la Font del Molí pentru a mânca „mona” în Lunea Paștelui.
Sărbători în Finestrat I

Sărbători în Finestrat II

Mai multeMinus Informații

Și în sezonul estival, cele mai importante festivități din Finestrat sunt:

 • Sfântul Ioan. Solstițiul de vară este o sărbătoare veche de secole în care tinerii aprind focuri de tabără pe nisipul de pe plaja din Cala de Finestrat și apoi sar peste ele. Muzica și focurile de artificii animă dansurile, degustările gastronomice și scăldatul în mare.

 • Sărbătorile patronale în cinstea lui San Bartolomé. De peste o sută de ani, aceste festivități au loc în jurul datei de 24 august, data la care este comemorat San Bartolomé, patronul orașului Finestrat. În timpul acestor zile, devoțiunea este combinată cu distracția.

 • Festivitățile de la Cala în onoarea turistului. În a doua săptămână din septembrie se încheie sezonul estival, iar rezidenții și vizitatorii se bucură de petreceri de stradă, parade, etc. în Cala de Finestrat.
Sărbători în Finestrat II

Cum să ajungi la Finestrat?

1

Pe drum

Finestrat se află la doar 8 minute de Benidorm și se poate ajunge atât pe autostradă, cât și pe drumul național care se întinde de-a lungul coastei mediteraneene. Cu mașina puteți ajunge la Finestrat de pe Autovía A-70 și  AP-7 luând ieșirea 66 spre Villajoyosa, dacă veniți dinspre sud sau ieșirea 65-A spre Benidorm (Poniente)/Terra Mítica dacă veniți dinspre nord și urmați drumurile regionale.
.

2

Cu avionul

Cel mai apropiat aeroport de Finestrat este Aeroportul Miguel Hernandez din Alicante-Elche, situat în cartierul El Altet din El Altet, la doar 40 de minute spre sud. Acest aeroport are numeroase zboruri către destinații naționale și internaționale pe tot parcursul anului.

3

Pe mare

Dacă veniți cu barca, cele mai apropiate porturi de agrement de Finestrat sunt în orașele Benidorm și Villajoyosa, care se învecinează cu municipalitatea. În Benidorm aveți portul cu același nume și Yacht Clubul său, cu 110 locuri de acostare, la aproximativ 20 de minute spre nord. Pe de altă parte, la aproximativ 15 minute spre sud aveți Clubul Nautic de Villajoyosa, cu 330 de locuri de acostare.

4

Cu autobuzul

Datorită apropierii sale de Benidorm, Finestrat are legături de autobuz cu orașele din apropiere și cu principalele capitale spaniole. Compania ALSA operează în oraș, precum și Llorente Bus, care îl conectează cu Benidorm.

5

Cu tramvaiul

Cel mai apropiat tramvai de Finestrat se află în Benidorm, unde oprește linia 1 de TRAM, care leagă capitala Alicante de toate orașele de pe Costa Blanca Nord până la Dénia.

Site-uri oficiale cu mai multe
informații despre Finestrat

Turism în Finestrat

Primăria orașului Finestrat

Agenții imobiliare în Finestrat

Agenții imobiliare în Finestrat

Esphouses are un birou de dezvoltare imobiliară în Finestrat, pe Calle Berlín, la numărul 24.

Cea mai apropiată agenție imobiliară Esphouses de Finestrat se află în biroul său imobiliar din Altea, la numărul 2, Calle Raspall.

Proprietăți de vânzare în Finestrat

În plus față de noile dezvoltări, avem zeci de proprietăți de vânzare în diverse zone, plaje și urbanizări din Finestrat. Avem apartamente și garsoniere; case, cabane și vile; bungalouri și townhouse-uri; terenuri și parcele.

Puteți cumpăra un apartament sau în Finestrat, în Cala de Finestrat sau în satul Finestrat.

De asemenea, avem case, cabane și vile de vânzare în Finestrat; în oricare dintre urbanizările din Finestrat, cum ar fi Golf Bahia sau Sierra Cortina. În aceasta din urmă, vă invităm să vizitați vilele de lângă Benidorm pe care Esphouses le promovează.

Putem, de asemenea, să vă vindem casa dvs. de oraș sau bungalou în Finestrat.

Doriți mai multe informații?