Guardamar del Segura

Ce să vezi și ce să faci în Guardamar del Segura?

Unde se află Guardamar del Segura?

Guardamar del Segura, cunoscut și sub numele simplu de Guardamar, este situat pe Costa Blanca sudică, în provincia Alicante, Comunitatea Valenciană, pe coasta de est a Spaniei. Are 11 kilometri de plaje, iar cele mai apropiate orașe cu care se învecinează sunt Torrevieja la sud, Rojales și San Fulgencio la vest și orașul Elche la nord.


Face parte din comarca Vega Baja, care include și alte orașe precum Orihuela sau deja numita Torrevieja, în sudul provinciei Alicante. Numele său provine de la râul Segura, care curge în oraș.


Are o populație de mai puțin de 16.000 de locuitori pe o suprafață de puțin peste 35km2, număr care se înmulțește în sezonul estival, deoarece este un oraș foarte atractiv pentru turismul rezidențial datorită climei bune, plajelor și gamei de servicii.

play

De ce să locuiți în Guardamar del Segura?

De ce să locuiți în Guardamar del Segura?

Un mic oraș de plajă

Dacă doriți să locuiți într-un oraș la mare, dar să evitați orașele mari, Guardamar este pentru dumneavoastră.

Nu este prea mare, dar are mai mult de zece kilometri de plajă și se caracterizează, de asemenea, printr-un mediu ecologic bogat și de o mare frumusețe naturală.

Vremea în Guardamar del Segura: soare tot timpul anului

Guardamar del Segura se bucură de o climă bună și de 300 de zile de soare pe an.

Temperaturile sale medii și iernile blânde înseamnă că vă puteți bucura de aer liber în fiecare lună a anului pentru a vă plimba sau a practica tot felul de sporturi.

Gastronomie în Guardamar

Gastronomie în Guardamar

În Guardamar del Segura veți găsi numeroase restaurante cu preparate din bucătăria națională și internațională din multe țări. Gastronomia sa este reprezentată de două produse locale, ñora și creveții de mare:


 • Numele de ñora din Guardamar este un ardei roșu mic, cu o bilă dulce, care adaugă savoare și aromă la prepararea mâncărurilor din orez.

 • Cașcavalul de Guardamar, cu coada sa caracteristică tricoloră: violet, roșu și galben, este pescuit în zona de confluență dintre apa dulce a râului Segura și apa sărată a Mării Mediterane.

În fiecare an, începând din 2005, în Guardamar del Segura se desfășoară „Setmana Gastronòmica de la Nyora i el Llagostí” organizată de un grup select de restaurante care fac parte din Asociația de Restaurante Guardamar și în colaborare cu Departamentul de Turism al Primăriei.

În timpul acestei săptămâni, restaurantele participante servesc un meniu de degustare extins care trebuie să includă un fel de mâncare cu ñora și un alt fel de mâncare cu creveți, atât la prânz, cât și la cină.

Dune, natură, mare

Terenuri de golf în Guardamar del Segura

Guardamar del Segura nu dispune de terenuri de golf în zona sa municipală. Cu toate acestea, există 11 cluburi de golf în zona înconjurătoare. Cele mai apropiate sunt: Golf La Marquesa, în orașul vecin Rojales (4,7 km), Greenlands Golf (9,5 km) și La Finca Golf - Golf Quara (12,4 km).

Dune, natură, mare

Avea natura la malul mării este un lucru cu care nu toate orașele se pot lăuda. În Guardamar del Segura, aveți la dispoziție cele 800 de hectare din peisajul său natural alcătuit din dune și păduri de pini chiar pe plajă. Un loc perfect pentru plimbări pe jos sau cu bicicleta și pentru a vă bucura de viața sănătoasă care vine din faptul că trăiți aproape de natură în inima Mediteranei.

Sport în Guardamar

Sport în Guardamar

Guardarmar dispune de diverse facilități publice pentru practicarea mai multor sporturi, printre acestea se numără:


 • Marina de las Dunas' marina. Situată la gura de vărsare a râului Segura în Marea Mediterană, este singurul port de agrement din Guardamar del Segura. Aici puteți practica o gamă largă de sporturi nautice (navigație, windsurfing, schi nautic, canotaj sau jet ski). Puteți participa la cursuri de scufundări, de navigație cu barca pneumatică sau de windsurfing și puteți lua parte la concursurile și regatele de pescuit organizate de Clubul Nautic.

 • Complexul sportiv 'Las Rabosas'. Acesta are trei terenuri de fotbal, dintre care unul cu gazon artificial de ultimă generație, și o pistă de atletism.

 • Complexul sportiv municipal 'Palau Sant Jaume' Situat la 20 de metri de plajă și la 30 de metri de Pinada și de dune. Dispune de 2 săli multifuncționale pentru practicarea artelor marțiale, o sală de haltere și un teren central acoperit, cu echipamente pentru fotbal în sală, baschet, volei și badminton.

 • Centrul sportiv municipal și piscina. Dispune de 4 terenuri de tenis (suprafață rapidă), un fronton, 2 terenuri de tenis cu palete, 2 terenuri multisport (2 terenuri de baschet și 2 terenuri de fotbal în sală) și 3 piscine în aer liber.

 • Piscina municipală încălzită „Manel Estiarte”. Are o piscină cu opt culoare de 2x25 de metri, unde se predă înotul, matrogimnastică în apă sau aquagym.
.

Ce să vezi în Guardamar?

Plaje în Guardamar del Segura I

Grație celor 11 kilometri de plaje, în Guardamar del Segura aveți o gamă largă de opțiuni pentru a vă bucura de mare pe malul mării. Toate sunt cu nisip fin și auriu, unele înconjurate de o natură mai sălbatică, iar altele situate în centrul orașului, cu toate serviciile aferente.

Pe de o parte aveți Plajele din Centru și La Roqueta, două plaje urbane dacă doriți să fiți aproape de oraș pentru a merge la restaurantele, cafenelele, magazinele sale sau pentru a vă plimba pe promenada sa, plină de viață vara și ceva mai liniștită în lunile de iarnă și foarte aproape de faimosul său parc Reina Sofia.

La nord de gura de vărsare a râului Segura, aveți plaja virgină Tossals, o plajă naturistă de peste 1,6 km lungime, toată cu nisip fin și situată la nord de gura de vărsare a râului Segura.

Plaje în Guardamar del Segura I

Plajele din Guardamar del Segura II

O altă plajă pe care o veți găsi înconjurată de natură, la sud de gură, este Playa del Vivers, cu steag albastru și înconjurată de vegetație și păduri de pini. De asemenea, în dunele din jur puteți vizita siturile arheologice ale califatului islamic Rábita și orașul fenician La Fonteta.

În continuare, la sud, se află Babylon Beach, cu mai mult de un kilometru de nisip auriu și caracterizată de casele sale joase, care au găzduit primii turiști la sfârșitul secolului al XIX-lea.

În partea sudică a centrului orașului se află Plaja Moncaio, cu steag albastru și cu o lungime de aproximativ 1,5 kilometri, Playa del Camp, foarte liniștită și înconjurată de păduri de pini, și Playa de les Ortigues, virgină și situată între dune, pentru a vă bucura de mare în mijlocul naturii.

Plajele din Guardamar del Segura II

Parcul de pădure de pini și dune

Mai multeMinus Informații

Declarată sit de interes comunitar, Pinada de Guardamar del Segura este unul dintre cele mai caracteristice locuri din oraș. Este o pădure de dune care acoperă 800 de hectare din zona municipală, cu arbori, plaje neatinse și chiar vestigii arheologice.

Reîmpădurirea sa la sfârșitul secolului al XIX-lea a transformat-o într-o zonă forestieră de mare valoare, cu pini, eucalipt, palmieri și chirpici, care poate fi vizitată prin drumeții sau trasee de ciclism. Printre acestea se numără și Parcul Alfonso XII, cu 8 kilometri de trasee ușoare pentru întreaga familie

În această zonă se află, de asemenea, cele două situri arheologice din Guardamar, considerate situri de interes cultural datorită relevanței lor istorice. Acestea sunt Rábita Califal, o moschee islamică, și Fontenta, un oraș portuar din perioada feniciană. Două comori care completează un spațiu unic al naturii chiar pe plajă.

Parcul de pădure de pini și dune

Parcul Reina Sofia

Un alt loc dintre cele mai fermecătoare din Guardamar del Segura este, fără îndoială, Parcul Reina Sofia, situat în inima orașului și foarte aproape de plaje. Este un mediu natural în care vizitatorii trăiesc cu veverițele, broaștele țestoase, păuni, rațele și lebedele în libertate și se bucură de umbra copacilor săi înverzeliți și de liniștea din liniștea iazurilor și a cascadelor mici.

Un loc unde vă puteți plimba pe aleile și podurile sale de lemn, vă puteți relaxa pe colinele sau puteți bea ceva la cafenea, sau vă puteți bucura de parcul de leagăne cu copiii.

Un loc de vizitat, care include, de asemenea, o ofertă culturală cu muzică în aer liber în auditoriul său, care este deosebit de activ în timpul sezonului estival.

Parcul Reina Sofia

Alte zone naturale în Guardamar

Mai multeMinus Informații

În plus față de aceste spații, magnificul mediu natural din Guardamar del Segura dispune de:

 • Gola râului Segura. Gola del Segura și întinderea sa finală până la Marea Mediterană sunt una dintre zonele umede din sudul Valenciei, unde puteți vedea un număr mare de păsări acvatice, cum ar fi heronul cenușiu, heronul de noapte sau stârcul.

 • Parcul Natural Lagunas de La Mata și Torrevieja O altă zonă umedă cu o suprafață de 3.700 de hectare, cu o importantă rezervație de păsări, inclusiv flamingo și greblă cu gât negru. Ocupă municipalitățile Guardamar del Segura, Torrevieja, Los Montesinos și Rojales. Parcul poate fi explorat pe jos, cu bicicleta sau călare. Dispune de un centru de informare și interpretare cu o amplă expoziție grafică a întregului ecosistem salin.
Alte zone naturale în Guardamar

Patrimoniul arheologic I: Doamna din Guardamar

Guardamar del Segura are un bogat patrimoniu cultural și arheologic ca urmare a diferitelor ocupații din diferite perioade istorice, cum ar fi feniciană, iberică, romană și califatul musulman. Puncte de atracție:

 • Orașul portuar fenician La Fonteta (VIII - VI î.Hr.), la gura de vărsare a râului Segura.

 • Nucleu de ziduri de la Cabezo Pequeño del Estaño (VIII și VII î.Hr.), în zona Rinconada.

 • Necropola și așezarea Cabezo Lucero (VI până la III î.Hr.). Aici a fost descoperit în 1987 ceea ce este cunoscut sub numele de Dama din Guardamar, un bust din piatră al unei doamne iberice, cu îmbrăcăminte asemănătoare cu cea a Doamnei din Elche, datând din 450-350 î.Hr. Acesta este considerat unul dintre simbolurile orașului și este păstrat în Muzeul Arheologic din Alicante (MARQ).
.
Patrimoniul arheologic I: Doamna din Guardamar

Patrimoniul cultural și arheologic II: Rábida, Castelul și Biserica.

În plus, în Guardamar puteți vizita:

 • Rábita Califal de las Dunas de Guardamar (secolul al X-lea), în dunele din Guardamar, lângă gura de vărsare a râului Segura. Este cea mai veche așezare arabă din Spania.

 • Castelul din Guardamar (secolul al XIII-lea). A servit ca o fortăreață care i-a protejat pe locuitori de atacurile musulmane. A fost distrus aproape în totalitate de un cutremur în secolul al XIX-lea, după care orașul Guardamar s-a mutat în locația sa actuală.

 • Biserica San Jaime Apóstol(sec. al XIX-lea). A fost construită în centrul orașului după cutremurul din 1829, care a distrus templul construit în 1724, care la rândul său a fost construit peste un alt templu construit în secolul al XIV-lea.
Patrimoniul cultural și arheologic II: Rábida, Castelul și Biserica.

Muzee în Guardamar del Segura

Guardamar del Segura are 2 muzee:

 • Museo Arqueológico de Guardamar (MAG). Acesta este situat în clădirea Casa de Cultura. Inaugurat în 1989, muzeul expune colecții arheologice din diferite situri arheologice din oraș.
 • Casa-Muzeu Inginer Mira. Își împarte sediul cu Oficiul de Turism, lângă Primărie. Este dedicată în principal figurii lui Francisco Mira y Botella (1862-1944), inginerul silvic responsabil de reîmpădurirea pădurii de pini Pinada de Guardamar del Segura, care a fost realizată între 1896 și 1930 pentru a opri înaintarea dunelor
Muzee în Guardamar del Segura

Licitații de pește proaspăt

De luni până vineri, la ora 10.00, și deschise publicului, licitațiile tradiționale de pește proaspăt capturat de flota de pescuit din Guardamar au loc în Lonja Pesquera de Guardamar, situată în Portul de pescuit și Marina de las Dunas.

Metoda tradițională de licitație începe cu un preț maxim, pe care adjudecătorul îl scade treptat până când persoana interesată ridică mâna și cumpără la acel preț. Majoritatea tăvilor care sunt scoase la licitație au o greutate de 1 kg.

Pește proaspăt, de cea mai bună calitate, din Guardamar este debarcat și scos la licitație în fiecare zi la piața de pește. Principalele specii capturate sunt dorada, talpa, calcanul, calcanul, sepia, roșioara, roșioara și creveții (din martie până în august).

Licitații de pește proaspăt

Cum să ajungi la Guardamar del Segura?

1

Pe șosea

Guardamar este legat de alte orașe de coastă precum Santa Pola sau Torrevieja, de aeroportul Elche-Alicante sau de capitală prin strada națională N-332 și este foarte aproape de autostrada AP-7.

2

Cu avionul

Guardamar del Segura este situat la 25 de kilometri sud de aeroportul internațional El Altet, Elche-Alicante Miguel Hernández, care este deservit de zboruri directe din Spania, Europa și alte destinații internaționale.

3

Pe mare

Portul de agrement din Guardamar del Segura se numește Marina de las Dunas, situat lângă gura de vărsare a râului și plaja Vivers, foarte aproape de centrul orașului. Are 500 de locuri de acostare pentru ambarcațiuni cu o lungime de până la 15 metri și servicii precum Școala de navigație, centrul de agrement, barul de pe plajă și restaurantul.

4

Cu transportul public

Stația de autobuz din Guardamar este deservită de linii regulate din principalele orașe din apropiere, atât din Alicante, precum Orihuela, Elche sau Torrevieja, cât și din Cartagena, în Murcia. Unele dintre companiile de autobuz sunt Avanza, Sigüenza, La Inmaculada sau Bam. Dacă veniți cu trenul, cea mai apropiată stație este gara de trenuri suburbane care circulă de la Alicante la Murcia, trecând prin orașe precum Elche sau Orihuela, la doar câțiva kilometri distanță;

Site-uri oficiale cu mai multe informații despre Guardamar del Segura:

Turism în
Guardamar del Segura

Consiliul Local al orașului
Guardamar del Segura

Doriți mai multe informații?