Viața în orașul Alicante

Ce să vezi și ce să faci în orașul Alicante

Unde se află Alicante?

Orașul Alicante este capitala provinciei cu același nume, situată în sudul Comunității Valenciene, pe coasta de est a Spaniei. Are o suprafață de peste 200 km2 și o populație de aproximativ 340.000 de locuitori, ceea ce îl face să fie al doilea cel mai populat oraș din regiune.


Este situat în inima Costa Blanca, împrejurul mării și într-o locație strategică, cu Aeroportul El Altet la doar 15 minute distanță și perfect conectat prin autostradă cu orașe precum Valencia, Madrid, Barcelona și Murcia.


Se învecinează la sud cu Elche, al treilea cel mai important oraș din regiune din punct de vedere al populației și cunoscut la nivel internațional pentru Palmeral, un sit al Patrimoniului Mondial, un peisaj unic format de cei peste 200.000 de palmieri care inundă orașul.

play

De ce să locuiți în Alicante?

De ce să locuiți în Alicante?

Un oraș plin de viață pe tot parcursul anului

Ca capitală a provinciei, Alicante este plin de viață în fiecare lună a anului. Aici veți găsi o gamă largă de locuri de distracție, cultură, gastronomie, turism, sporturi nautice, centre comerciale și tot felul de servicii pe care le poate oferi un oraș de mărime medie și mult mai accesibile decât alte orașe de coastă spaniole, cum ar fi Barcelona.

Golf în Alicante

Dacă sunteți un iubitor de golf, în Alicante aveți cluburi precum Club de Golf Bonalba, situat în Mutxamel, lângă oraș; Alicante Golf, în cartierul său Playa de San Juan, El Plantío, pe drumul spre Elche sau Campo de Golf Font del Llop și Alenda Golf, ambele în Monforte, la câțiva kilometri distanță.

Universitate, știință, tehnologie și centru de afaceri

Universitate, știință, tehnologie și centru de afaceri

Alicante găzduiește Digital District, care reunește unele dintre cele mai avansate companii de tehnologie și are un Parc de știință strâns legat de Universitatea sa, una dintre cele mai importante 15 din Spania și una dintre cele mai importante 600 din lume. Este un centru de talente unde companiile găsesc combinația perfectă de oportunități de afaceri și un climat de invidiat la malul mării.

Capitala și plaja

Alicante are câteva plaje urbane chiar în centrul orașului, cum ar fi Playa del Postiguet, și unele dintre cele mai bune plaje din provincie, cum ar fi Playa de San Juan, pe coasta sa. De asemenea, are o rețea extinsă de servicii de sănătate și educație cu cinci spitale și zeci de centre de sănătate și clinici de specialitate și școli publice și de stat cu predare de înaltă calitate, cum ar fi centrele bilingve britanice sau franceze.
A locui în Alicante înseamnă să te bucuri de calitatea vieții mediteraneene într-o capitală înfloritoare, o gamă largă de activități de agrement, servicii și oportunități de afaceri într-un cadru privilegiat la malul mării și cu o climă blândă și însorită pe tot parcursul anului.

Ce să vezi în Alicante?

Plajele din Alicante

Mai multeMinus Informații

În orașul Alicante vă puteți bucura de cele 8 plaje din oraș. Lângă orașul vechi, în plin centru, se află binecunoscuta Playa del Postiguet, o plajă urbană cu nisip auriu de 50 de metri lățime și aproape un kilometru lungime.

În unul dintre cartierele de coastă se află Playa de San Juan, care are 85 de metri lățime și 3 kilometri lungime și este considerată una dintre cele mai mari din întreaga provincie. Alte plaje sunt Albufereta sau Almadraba, în partea de nord a orașului, sau golfurile care combină stânca și nisipul din Cabo de la Huerta și Playa de Agua Amarga, aceasta din urmă fiind o plajă care acceptă animale de companie.

Într-unul dintre cartierele sale de lângă mare, și puțin mai departe de oraș, la aproximativ 5 kilometri, aveți opțiunea de a vizita Saladar sau Urbanova. Aceasta este o plajă semi-urbană, lungă de 1,6 kilometri și lată de 50 de metri, de unde vă puteți bucura de priveliști fabuloase asupra golfului Alicante.

Plajele din Alicante

Insula Tabarca

Una dintre cele mai populare excursii pentru turiști și rezidenți deopotrivă este, fără îndoială, o vizită pe insula Tabarca, o insuliță care nu are mai mult de 2 kilometri în dimensiune și este situată la simplu peste 20 de kilometri, sau 11 mile marine, de orașul Alicante.

Este singura insulă locuită din Comunitatea Valenciană. Aici veți găsi câteva unități de cazare turistică și mai multe restaurante unde puteți încerca tochitura tipică din Tabarca, care constă într-o mâncare de pește și orez cu fructe de mare însoțită de aioli.

O altă atracție a Tabarca, care este de fapt un arhipelag format din mai multe insulițe, este rezervația sa marină, a cărei frumusețe poate fi contemplată prin snorkelling sau scufundări prin apele sale cristaline.

Insula Tabarca

Portul Alicante

Portul Alicante este atât o enclavă portuară, cât și o zonă de agrement. Este situat lângă plaja Playa del Postiguet, orașul vechi și binecunoscuta promenadă cunoscută sub numele de Explanada.

Este cunoscut la nivel internațional pentru Volvo Ocean Race, o cursă în jurul lumii cu bărci cu vele care are loc în oraș, care are chiar și un muzeu cu același nume, unde puteți afla informații despre regată.

Pe lângă portul său de agrement unde puteți vedea tot felul de ambarcațiuni, aici vă puteți bucura de bogata bucătărie alicantină, cu orez și produse de la mare și din grădina de zarzavaturi, în unele dintre restaurantele sale sau vă puteți distra la evenimentele și concertele care au loc în zona sa de divertisment în aer liber de la malul mării.

Portul Alicante

Castelul Santa Bárbara

Una dintre cele mai ușor de recunoscut icoane ale orașului Alicante este, fără îndoială, Castelul său, situat pe Muntele Benacantil, la 170 de metri deasupra nivelului mării.

De la Castelul Santa Bárbara vă veți bucura de viziuni panoramice spectaculoase ale orașului, ale Portului Alicante și ale mării și puteți vizita parcul de defilare, esplanada sa sau distinsa Sală Felipe al II-lea.

În plus, în această fortăreață medievală au loc activități pe tot parcursul anului, așa că, pe lângă vizitarea ei, o veți experimenta datorită numeroaselor expoziții, spectacole și tot felul de evenimente culturale și gastronomice.

Castelul Santa Bárbara

Cum se ajunge la Alicante?

1

Pe șosea

Alicante este conectat la întregul coridor mediteranean prin autostrada A-7 și direct la Madrid, în centrul Spaniei, prin A-3. De asemenea, este legată de orașele de coastă prin N-332, precum și prin diverse drumuri regionale.

2

Cu avionul

Aeroportul din El Altet, Alicante-Elche-Miguel Hernández, este situat la doar 8 kilometri de centrul orașului. Este un aeroport internațional cu zboruri către principalele orașe spaniole și alte destinații europene.

3

Pe mare

Portul Alicante, situat chiar în centrul orașului, se află la o noapte de traversare de porturi precum Barcelona, Malaga sau Insulele Baleare și, de fapt, este o destinație frecventă pentru navele de croazieră. Acesta are aproximativ 1.400 de locuri de acostare între cele trei porturi de agrement: Marina Alicante, Real Club de Regatas de Alicante și Club Náutico Costa Blanca, care oferă, de asemenea, o gamă largă de activități nautice.

4

Cu trenul

Gara din Alicante conectează orașul cu orașe spaniole precum Madrid și Barcelona. Datorită trenului de mare viteză, capitala spaniolă se află la puțin mai puțin de două ore și jumătate de mers. Există, de asemenea, linii de trenuri locale pentru a ajunge în orașele din jur.

5

Cu autobuzul

Există servicii zilnice de autobuz de la stația de autobuz către principalele orașe spaniole, precum și servicii regulate către toate orașele din jur.

6

Cu tramvaiul

Cu TRAMVAIUL metropolitan din Alicante puteți ajunge în oraș din orice oraș de pe coastă, în partea de nord, până la Dénia. În același timp, TRAM-ul leagă capitala de San Vicente del Raspeig, orașul vecin în care se află Universitatea.

Site-uri oficiale cu mai multe informații despre orașul Alicante:

Turism în Alicante

Consiliul municipal Alicante

Imobiliare în Alicante

Imobiliare în Alicante

Cele mai apropiate birouri imobiliare Esphouses de orașul Alicante se află în agenția imobiliară din Guardamar del Segura, la nr. 25, Avenida de Cervantes.


Case de vânzare în Alicante

La Esphouses avem zeci de case de vânzare în diferite zone, plaje și urbanizări din Alicante. Avem apartamente și apartamente de vânzare; case, cabane și vile; bungalouri și case de oraș; terenuri și parcele de teren: etc.


Puteți cumpăra un apartament sau o locuință în Alicante, în oricare dintre zonele: Florida Baja, Villafranqueza... Avem de vânzare noua dvs. casă, viliu sau vilă în Alicante, în oricare dintre plajele (Alicante Playa), inclusiv în fața: San Juan Beach, La Almadraba Beach, La Albufereta Beach, Postiguet Beach, Agua Amarga Beach, sau Saladar Beach - Urbanova.


De asemenea, vă putem vinde adoado sau bungalow în Alicante, în oricare dintre urbanizările din Alicante.

Doriți mai multe informații?