Viața în Altea

Ce să vezi și ce să faci în Altea

Unde se află Altea?

Altea este o comună situată în Costa Blanca de Nord, în provincia Alicante, în Comunitatea Valenciană, coasta de est a Spaniei scăldată de Marea Mediterană.


Este cunoscut sub numele de Domul Mediteranei și este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe de pe Costa Blanca datorită frumuseții străzilor sale pietruite, a caselor albe, a plajelor cu pietriș și a vederelor spectaculoase din cartierul său istoric.


Aceasta are o populație de 22.000 de locuitori pe o suprafață de 34 km2, din care 6 km de coastă. Se învecinează cu orașele L'Alfàs del Pi, La Nucía și Callosa d'En Sarrià la sud-est, și cu Jalón, Benisa și Calpe la nord. De asemenea, este foarte aproape de Benidorm, considerat cel mai important centru turistic din Alicante.


Altea este, de asemenea, foarte aproape de Benidorm, considerat cel mai important centru turistic din Alicante.

play

De ce să locuiești în Altea?

De ce să locuiești în Altea?

Mediterană și boemă

Pentru a trăi în Altea înseamnă să trăiești în spiritul unui sat mediteranean autentic.

La frumusețea străzilor din cartierul său istoric, trebuie să adăugăm atelierele și magazinele de artizanat ale căror artiști îi dau un aer boem deosebit.

Plaje liniștite cu ape cristaline

Din cei 6 kilometri de coastă pe care îi are Altea, multe dintre plajele sale sunt din pietre albe și rotunjite, ceea ce le face mai liniștite și mai puțin aglomerate.

Un loc fermecător, cu ape clare și cristaline, ideale pentru scăldat sau pentru a observa fauna subacvatică.

Farmecul unui sat, alături de un oraș mare

Farmecul unui sat, alături de un oraș mare

Altea dispune de o ofertă completă de servicii, activități nautice, agrement, gastronomie și chiar de Altea Golf Club. În plus, proximitatea sa față de Benidorm vă permite să beneficiați de avantajele unui oraș plin de viață pe tot parcursul anului, bucurându-vă în același timp de liniștea de a viața într-unul dintre cele mai fermecătoare orașe din Marea Mediterană.

Ce vreme în Altea

Temperatura minimă este de aproximativ 16°C în februarie, iar cea maximă este de 23°C în august. Temperatura apei mării în Altea variază între 16°C iarna și 23°C vara. La fel ca pe întreaga Costa Blanca, există, de asemenea, peste 300 de zile de soare pe an.

Sport tot timpul anului

Infrastructura sportivă extinsă din Altea permite practicarea a numeroase sporturi. Acest lucru, împreună cu climatul său excepțional, a făcut ca orașul să devină locul ideal pentru a practica sportul în orice moment al anului. Din acest motiv, echipe sportive din toată Europa l-au ales pentru taberele lor de antrenament, în special iarna și primăvara.


Printre alte facilități publice se numără: Clubul de navigație Altea, Sports City, Piscina municipală și Clubul de tenis și padel.

Ce să vezi în Altea?

Plajele din Altea

Mai multeMinus Informații

La cei șase kilometri de coastă, Altea are mai multe plaje unde vă puteți bucura de vremea bună mediteraneană într-un mediu neaglomerat, deoarece plajele sale sunt făcute din pietriș sau pietriș, perfecte pentru întreaga familie.

Cele mai centrale sunt plajele sale urbane, Playa de La Roda și Playa de L'Espigó, situate lângă promenada de la malul mării, cu tot felul de servicii și foarte aproape de restaurante unde vă puteți bucura de bucătăria tipică de orez, pește și tapas.

Alte plaje, tot în apropiere, sunt Cap Negret Beach, cu vederi minunate asupra golfului și Sierra de Bèrnia, Cap Blanch Beach, pe care o veți găsi lângă Club Náutico Altea, cu o lungime de peste un kilometru sau Barreta Beach, lângă Marina Luis Campomanes.

Pentru a completa oferta există Mascarat Beach, cu priveliști incredibile și Cala Barra Grande, care, împreună cu Galera-Solsida Beach, sunt zone naturiste și există chiar plaje prietenoase cu câinii în Altea, cum ar fi Playa de la Olla.

Playa de la Olla.

Playa del Mascarat din Altea, cu Playa de la Olla, este Playa de la Olla.

Plajele din Altea

Orașul Altea, orașul vechi

Inima orașului Altea este orașul său vechi, o rețea de străzi pavate care urcă până în vârful Plaza de la Iglesia, de unde se poate zări acest monument cu cupole albastre cu motive albe, un simbol al municipalității.

Din această piață vă puteți bucura de viziuni spectaculoase asupra mării, precum și de farmecul artiștilor care încearcă să reflecte frumusețea Mediteranei pure în picturile lor.

Pe lângă casele sale cu fațade albite, balcoane și uși decorate cu flori și plante, și descoperiți bucătăriile de artizanat pictate, care dau un aer boem acestui fermecător centru istoric.

Orașul Altea, orașul vechi

Sporturi nautice, Portul și promenada Altea

Pe lângă marea care îmbăiază coasta din Altea aveți Paseo Marítimo, presărat cu restaurante unde puteți gusta din gastronomia Altea bazată pe orez, pește și fructe de mare.

Traseul de-a lungul coastei, ocolește plajele sale urbane, unde puteți face plajă sau puteți înota liniștit, având în vedere că, fiind plaje cu pietriș, acestea tind să fie mai puțin aglomerate. Continuă până la portul unde puteți vedea de la mici bărci de pescuit la iahturi mari.

Pentru iubitorii de sporturi nautice, Costa Blanca este un paradis, iar în Altea, datorită celor trei porturi și Clubului Nautic, aveți o gamă largă de opțiuni, cum ar fi navigația, paddle surfing, caiac-canoe și scufundări.

Sporturi nautice, Portul și promenada Altea

Patrimoniu cultural în Altea

Mai multeMinus Informații

Altea are un patrimoniu cultural și arheologic atractiv, care include:

  • Acueductul roman de la Els Arcs (secolul al II-lea). Inițial, traversa râpa Les Rotes pentru a transporta apa din râul Algar către vechea vilă romană Albir.

  • Turnul Bellaguarda (secolul al XIV-lea). Se află pe rămășițele unui vechi turn de apărare care făcea parte din fortificație, în serviciu până în secolul al XVI-lea.

  • Torre de la Galera (secolul al XVI-lea). Făcea parte din rețeaua de coastă de turnuri de veghe, responsabile cu avertizarea în caz de pericol. Se află în ansamblul de locuințe Galera del Mar.

  • Baluarte y Recinto Renacentista de Altea (secolul al XVII-lea). Zidurile au fost construite după expulzarea maurilor în 1609. A fost păstrat aspectul din 1617, cu unele dintre porțile de acces, clădiri din acea perioadă și o arhitectură foarte bună din secolele XVIII și XIX.

  • Biserica Nuestra Señora del Consuelo (secolul XX). Formele și culorile domurilor sale din țiglă ceramică smălțuită albastră sunt un simbol reprezentativ pentru Altea. Așa-numita „biserică de sus” se află deasupra unei alte biserici renascentiste care făcea parte dintr-o cetate din secolul al XVII-lea.
Patrimoniu cultural în Altea

Cum se ajunge la Altea?

1

Pe șosea

Cu mașina puteți ajunge la Altea direct de pe strada națională N-332, care o leagă de diferite orașe de coastă, cum ar fi Benidorm sau Calpe. De asemenea, puteți ajunge acolo prin intermediul autostrăzii AP-7, care leagă întreaga coastă, luând ieșirea 64.

2

Cu avionul

Altea se află la aproximativ 60 de kilometri nord de aeroportul Elche-Alicante Miguel Herández, în El Altet, care este foarte bine conectat prin autostradă. O altă opțiune este Aeroportul Valencia, care se află la 116 kilometri spre nord.

3

Pe mare

În Altea există trei porturi de agrement: Marina Greenwich sau Club Náutico Luis Campomanes, Club Náutico de Altea și Porto Senso, toate acestea având peste 900 de locuri de acostare unde vă puteți lăsa barca. Se află la o distanță scurtă de Insulele Baleare, fiind la 65 mile de Ibiza și Formentera.

4

Cu autobuzul

Altea este conectată de diverse linii de autobuz care merg spre orașele din apropiere, cum ar fi Benidorm, Jávea sau Dénia, spre aeroporturi și orașe precum Valencia și Madrid, cu compania ALSA;

5

Cu tramvaiul

Puteți ajunge la Altea și cu linia 9 de tramvai, tramvaiul din Alicante, care leagă toate orașele de pe Costa Blanca Nord, de la capitală până la Dénia;

Site-uri oficiale cu mai multe informații despre Altea:

Turism în Altea

Primăria orașului Altea

Doriți mai multe informații?