Viața în Benidorm

Ce să vezi și ce să faci în Benidorm?

Unde este Benidorm?

Benidorm este situat lângă Marea Mediterană, la 40 de minute la nord de orașul Alicante (Comunitatea Valenciană) și de Aeroportul El Altet. Este cea mai cunoscută destinație de vacanță din estul Spaniei și, prin urmare, este considerată capitala turistică a Costa Blanca.


Se învecinează la nord cu La Nucia, Alfaz del Pi, Polop de la Marina și Benimantell, în interior, iar la sud cu Finestrat și foarte aproape de Villajoyosa. Pe o suprafață de 39 km2 are 5 kilometri de coastă cu două mari plaje urbane cu nisip fin.


Benidorm are o populație de peste 69.000 de locuitori, deși vara poate ajunge la 400.000 de locuitori. Linia sa particulară a orizontului i-a adus porecla de New York al Mediteranei, fiind orașul cu cea mai mare densitate de zgârie-nori din lume, al doilea după Manhattan.

play

De ce să locuiești în Benidorm?

De ce să locuiești în Benidorm?

Vara eternă

Vrei să trăiești în vacanță tot timpul anului? Benidorm este locul potrivit pentru dumneavoastră. mediul, clima, soarele și plaja se reunesc în acest oraș practic toate cele douăsprezece luni.

Deși vara este la apogeu, Benidorm are un număr mare de rezidenți pe tot parcursul anului, atât localnici cât și internaționali, ceea ce face din oraș un mediu multicultural.

Timp liber pentru toate vârstele

Dacă există un lucru pe care Benidorm îl are, acesta este o gamă largă de activități de agrement pentru copii, tineri și bătrâni.

În afară de plajele sale, orașul are tot felul de locuri de divertisment, baruri și restaurante, golf, parcuri de distracții, activități nautice și pub-uri și cluburi de noapte pentru a vă bucura de viața de noapte.

Vremea în Benidorm. Clima, plajă, natură

Vremea în Benidorm. Clima, plajă, natură

Benidorm se bucură de un microclimat caracterizat de amplasarea sa între munți, cu o temperatură medie anuală de 21,5º, cu o minimă de 8ºC și o maximă de 29º în august, astfel încât vă veți bucura de iarni blânde și veri calde.


Temperatura apei mării în Benidorm variază între 14°C iarna și 26°C vara. La fel ca întreaga Costa Blanca, se bucură, de asemenea, de mai mult de 300 de zile de soare pe an.


Acestea, împreună cu imensele plaje urbane, frumusețea munților și traseele sale subacvatice, fac din Benidorm un loc cu un farmec aparte.

Gastronomia în Benidorm

Gastronomia din Benidorm este reprezentată în principal de arroz caldoso de salmonetes y calabaza, orez boquerones cu spanac, cazuela de pescado al estilo pobre, și pebrot.Pe lângă produsele de patiserie de la Benidorm se numără cocas rellenas (prăjituri umplute), prăjiturile cu cartofi dulci și chifla San Blas. Există, de asemenea, numeroase restaurante în Benidorm care oferă atât preparate din bucătăria națională, cât și internațională.

Golf în Benidorm

Golf în Benidorm

Dacă sunteți un fan al golfului, veți găsi în Benidorm mai multe terenuri de golf pe care să jucați, cum ar fi Benidorm Club de Golf, Las Rejas Golf sau Villaitana Golf.

Acesta are, de asemenea, o gamă largă de activități acvatice, excursii subacvatice cum ar fi Ruta Mal Pas sau Ruta Arcelor, tot felul de sporturi nautice și chiar schi nautic.

Benidorm Golf Club

Benidorm are, de asemenea, o gamă largă de activități acvatice, excursii subacvatice cum ar fi Ruta Mal Pas sau Ruta Arcelor, tot felul de sporturi nautice și chiar schi nautic.

O gamă largă de sporturi oferite

Benidorm dispune de diverse facilități sportive, cum ar fi Cetatea sportivă Guillermo Amor, cu o pistă de atletism, teren de fotbal, piscină olimpică, terenuri multi-sport și terenuri de fronton.

Aditional, Palau d'Esports l'Illa de Benidorm are o capacitate de 4.000 de spectatori și o suprafață de joc de 3.500 m2 pentru baschet, handbal și fotbal în sală.

Ce să vezi în Benidorm

Plajele din Benidorm

Linia de coastă a orașului Benidorm este dominată de cele două mari plaje urbane cu Steag Albastru, nisip alb și apă de înaltă calitate. Acestea sunt binecunoscutele plaje Levante și Poniente care mărginesc orașul: plaje sigure, cu ape curate și puțin adânci, ideale pentru a se bucura întreaga familie.

Pe de altă parte, dacă preferați să găsiți locuri mici, mai ascunse, pentru a face o baie, vizitați plaja Mal Pas, care a primit Steagul Albastru, sau golfurile Tío Ximo și La Almadrava.

Toate acestea cu ape cristaline, perfecte pentru snorkelling sau scufundări și, bineînțeles, cu vedere panoramică la insulița din fața Benidormului cunoscută sub numele de Isla de los Periodistas sau l'Illa de Benidorm.

Plajele din Benidorm

Punctul de vedere al castelului

Dacă ați văzut vreodată o carte poștală cu Benidorm, unul dintre protagoniștii acesteia a fost fără îndoială Mirador del Castillo, unul dintre cele mai fotografiate locuri și un loc esențial pentru o plimbare prin oraș.

Acest punct de belvedere este situat pe locul unde se afla fosta cetate a orașului, care îl apăra de posibilele atacuri pe mare și se află pe o stâncă între plajele Levante și Poniente.

Este cunoscută și sub numele de Balconul Mediteranei, datorită locației sale și datorită priveliștii panoramice fantastice care se poate întrevedea asupra mării de lângă golful orașului. Nu trebuie ratat.

Punctul de vedere al castelului

Promenadă în Benidorm

La plimbările de-a lungul plajelor din Benidorm nu puteți rata promenada Playa de Poniente.

Este o promenadă urbană care mărginește una dintre cele mai importante două plaje din municipiu și care conectează frumusețea naturală a coastei cu orașul într-un mod armonios.

Expozițiile sale artistice de sculpturi și monumente o transformă, de asemenea, într-un muzeu în aer liber la doar câțiva metri de mare.

O zonă frumoasă pentru a te bucura de relaxare atât la lumina soarelui, cât și la amurg, datorită farmecului unic al iluminatului nocturn.

Promenadă în Benidorm

Parcul Natural Serra Gelada

Parcul Natural Serra Gelada, sau Sierra Helada în spaniolă, este un peisaj excepțional format de acest munte situat între Benidorm, Alfaz del Pi și Altea și ecosistemul de coastă de mare valoare ecologică și de mediu.

De pe lanțul muntos vă puteți bucura de viziuni incredibile asupra mării în timp ce vă plimbați pe traseele sale. Puteți urma traseul care merge de la Cala del Tío Ximo până la Torre de les Caletes: un turn de veghe vechi de cinci secole care a fost folosit pentru a apăra orașul de pirați.

Este un traseu ușor și accesibil, deoarece se desfășoară de-a lungul unui drum asfaltat fără trafic, ceea ce îl face adecvat și pentru scaune cu rotile sau cărucioare.

Parcul Natural Serra Gelada

Patrimoniu cultural și muzee în Benidorm

Mai multeMinus Informații

Din patrimoniul său arheologic se remarcă Torre de Morales sau Turnul Escaletes și Torre de Punta del Cavall sau Turnul Seguró (secolul al XVI-lea). Ruinele acestor turnuri de veghe se păstrează și astăzi.

Benidorm are mai multe muzee, printre care:

  • Huerto de Colón. A fost construit în 1885 de Vicente Zaragoza Ortuño, căpitan al Marinei spaniole, care a comandat cea mai mare navă a acesteia, „Colón”.

  • Museo Boca del Calvari. Este situat în vechea primărie din Benidorm și povestește istoria orașului, de la primii săi coloniști până la Benidorm-ul din a doua jumătate a secolului XX.

  • Centrul cultural maritim. Acest muzeu al mării are o expoziție de machete navale și motive nautice și de pescuit.
Patrimoniu cultural și muzee în Benidorm

Sărbători în Benidorm

Mai multeMinus Informații

Calendarul festiv din Benidorm se întinde pe tot parcursul anului, cu următoarele festivități și sărbători care ies în evidență:

  • Fierbinți de Sfântul Ioan. În fiecare noapte de 24 iunie, locuitorii din Benidorm se adună pe plajele Levante și Poniente pentru a sărbători Noaptea lui San Juan, cu focuri de tabără și sărituri în apă.

  • Festivalul Moros y Cristianos La începutul lunii octombrie au loc aceste sărbători, printre care se remarcă paradele cu timpane, shawms și zgomotul neîncetat al prafului de pușcă.

  • Festivități în cinstea Sfântului Patron în onoarea Virgen del Sufragio și San Jaime Apóstol. Din al doilea weekend din noiembrie până în miercurea următoare, are loc o succesiune de evenimente distractive, cum ar fi Parada Umorului, cu evenimente mai religioase, cum ar fi punerea în scenă a Găselniței Sfântului Patron din Benidorm, care este recreată pe plaja Poniente, procesiuni și altele.
Sărbători în Benidorm

Cum să ajungi la Benidorm?

1

Pe șosea

Benidorm este situat lângă autostrada AP-7, care se întinde de-a lungul Mediteranei, conectată la ieșirile 65, Levante și 65A, Poniente - Terra Mítica. De asemenea, poate fi accesat de pe drumul național N-332, care traversează toate orașele de coastă din regiunea spaniolă Levante.

2

Zboruri către Benidorm. Cu avionul

Benidorm se află la 40 de minute pe autostradă de Aeroportul Internațional Alicante-Elche, în El Altet, de unde pleacă zboruri din toată peninsula și din multe destinații din străinătate.

3

Pe mare

Dacă veniți în Benidorm cu barca, aveți la dispoziție Benidorm Marina and Yacht Club, cu 110 locuri de acostare pentru ambarcațiuni de până la 7 metri lungime, situat chiar în centrul orașului, între plaja Poniente și plaja Mal Pas. Acesta este punctul de plecare pentru diverse excursii pe mare, închirieri de bărci și activități nautice.

4

Cu transportul public

Benidorm este deservit de mai multe linii de autobuz din toată Spania, precum și de la aeroport. Cea mai apropiată gară este cea din Alicante, la aproximativ 40 de minute distanță, care leagă orașul de principalele capitale. Benidorm are, de asemenea, o stație de tramvai pe linia 1, tramvaiul Alicante, care merge de-a lungul coastei Alicante din capitală până la Dénia.

Site-uri oficiale cu mai multe informații despre Benidorm:

Benidorm Turism

Primăria Benidorm

Agenții imobiliare în Benidorm

Agenții imobiliare în Benidorm

Cele mai apropiate birouri Esphouses din Benidorm se află în cadrul inmobiliaria de Altea, la numărul 2, Calle Raspall.


Case de vânzare în Benidorm

La Esphouses aveți la dispoziție o gamă largă de case de vânzare în toate zonele, plajele și urbanizările din Benidorm. Avem apartamente și apartamente de vânzare; case, cabane și vile; bungalouri și case de oraș; terenuri și parcele de teren: etc.


Puteți cumpăra un apartament sau o locuință în Benidorm, în oricare dintre zone: Benidorm centru, Port, Rincon de Loix...


Avem vând casă nouă, vilă sau chalet în Benidorm, în oricare dintre plaje (Benidorm Playa), inclusiv în prima linie de: Levante Beach sau Poniente Beach. Vă invităm să cunoașteți vilele de lângă Benidorm pe care Esphouses le promovează.


De asemenea, vă putem vinde casa de oraș sau bungalow în Benidorm, în oricare dintre urbanizările din Benidorm: Urbanizare Las Lomas, Urbanizare El Olivar, Urbanizare Entrenaranjos.

Doriți mai multe informații?