Orihuela Costa

Ce să vezi și ce să faci în Orihuela Costa?

Unde se află Orihuela Costa?

Orihuela Costa este situată pe coasta sudică a provinciei Alicante, în regiunea Vega Baja, în zona cunoscută sub numele de Costa Blanca sudică. Este zona de plajă a orașului Orihuela, al cărui centru urban este situat mai în interior, la aproximativ 35 de kilometri distanță.


Orihuela Costa se învecinează la nord cu Torrevieja și la sud cu Pilar de la Horadada, cel mai sudic municipiu din provincia Alicante.


Acest cartier Orihuela are o populație de aproximativ 20 de locuitori. 000 de locuitori înregistrați, deși se estimează că ar putea fi în jur de 45.000, într-o zonă care are 16 kilometri de coastă și unde se găsesc urbanizări mari precum La Florida, Playa Flamenca, VillaMartín, Dehesa de Campoamor, Las Mimosas, Horizonte, La Zenia, Las Piscinas și Villarosa.

play

De ce să locuiești în Orihuela Costa?

De ce să locuiți în Orihuela Costa?

Soare, plajă și atmosferă internațională

Orihuela Costa este un loc în care să trăiești vara. Cu cele 360 de zile de soare pe an și cele 11 plaje, mii de rezidenți străini au ales această parte a coastei Alicante ca reședință datorită climei, plajelor și serviciilor sale, deși în sezonul estival se înmulțește numărul celor care sosesc din orașele din interior pentru a se bucura de coastă.

Temperatura în Orihuela Costa

Temperatura minimă este de aproximativ 5°C în ianuarie, iar temperatura maximă este de 32°C în august, în timp ce temperatura apei mării în Orihuela Costa variază între 16°C iarna și 26°C vara.

Zonă comercială și de agrement

Zonă comercială și de agrement

Orihuela Costa a devenit epicentrul comercial al zonei înconjurătoare datorită construcției centrului comercial La Zenia Boulevard Shopping Centre, cel mai mare din întreaga provincie Alicante, cu o gamă largă de magazine, restaurante și facilități de petrecere a timpului liber, atrăgând vizitatori din toate municipalitățile din jur.

Gastronomie

Gastronomia din Orihuela Costa este reprezentată de mâncăruri precum arroz con costra, cocido con pelotas, paella huertana, tocană de curcan sau fasole înăbușită, fără a uita de excelentul pește de coastă, cum ar fi dorada de mare.

Câmpuri de golf în Orihuela Costa

Dacă vă place golful, în Orihuela veți găsi 90 de găuri repartizate pe cinci terenuri: Club de Golf Las Ramblas, Campo de Golf Villamartín, Las Colinas Golf & Country Club, Real Club de Golf Campoamor și Vistabella Golf în zona rezidențială EntreNaranjos. De asemenea, există și altele foarte apropiate, cum ar fi Greenlands Golf Club, la aproximativ 8 kilometri, și Golf La Finca, la 13 km.

Sporturi și mare

În Orihuela Costa aveți Centrul sportiv municipal, cu o suprafață de 24 de metri pătrați. 000 m2, cu o piscină, terenuri de padel, terenuri de tenis, terenuri de tenis, terenuri polivalente, terenuri de fotbal și un circuit de alergare.

Pe plajele sale și în cele două porturi de agrement, veți găsi, de asemenea, activități sportive de care să vă bucurați în apă, cum ar fi paddle surfing, canotaj, caiac-canoe sau snorkelling.

Ce să vezi în Orihuela Costa?

Plajele din Orihuela Costa

Mai multeMinus Informații

Mulți oameni se întreabă: Orihuela are o plajă? iar răspunsul este categoric da, Orihuela Costa este un paradis pentru iubitorii de plajă, cu 11 plaje și golfulețe de-a lungul celor 16 kilometri de coastă.

Bandierele albastre și certificările de calitate turistică au făcut din ea orașul cu cel mai mare număr de premii pe kilometru de coastă din toată Spania.

De la nord la sud de municipiu vă puteți bucura de plajele Punta Prima, Cala Mosca și Cala Estaca (Playa Flamenca), Cala Cerrada și Cala Bosque (La Zenia), Cala Capitán și Playa de la Caleta (Cabo Roig), Calas de Aguamarina, Playa de La Glea și Playa de Barranco Rubio (Campoamor) și Playa de Mil Palmeras, pe care o împarte cu municipiul de la sud Pilar de la Horadada.

Plajele din Orihuela Costa

Excursie pe plaja Orihuela

Mai multeMinus Informații

La nord, la granița cu Torrevieja, una dintre cele mai populare este Playa Punta Prima, cu 6.500 de metri de nisip fin și o promenadă care duce la un dig, de unde vă puteți bucura de o frumoasă vedere panoramică a coastei.

În continuare veți găsi Cala Mosca, flancată de două golfulețe stâncoase, foarte aproape de curiosul cadran solar de pe promenadă și cu o zonă de plajă potrivită pentru câini; Cala Cerrada, protejată de o faleză ușoară sau Cala Estaca, de asemenea cu nisip fin și înconjurată de baruri și beach baruri.

O altă alternativă de plajă potrivită pentru întreaga familie, datorită apelor calme și nisipului fin, sunt Cala Bosque, în La Zenia, și Cala Capitán, în Cabo Roig. Acestea au o suprafață de 27.000 și, respectiv, 7.000 de metri și ambele dispun de toate serviciile, inclusiv o plajă accesibilă și un scaun amfibiu pentru persoanele cu probleme de mobilitate.

Dimensiunile lor le fac ideale pentru sport, de fapt, în Cala Bosque se desfășoară campionate de handbal pe plajă. Cala Capitán se caracterizează, de asemenea, printr-o mică insuliță numită „Isla del Carmen”.

Excursie pe plaja Orihuela

Mai multe golfuri Orihuela Coves

Mai multeMinus Informații

În Cabo Roig veți găsi Playa de la Caleta, o plajă naturală cu nisip auriu, cu o suprafață de 6.000 de metri, care se află sub faleza urbanizată și se caracterizează prin Torre Vigía (Turnul de veghe), un bun de interes cultural. Dacă vă plac activitățile acvatice, există o ofertă în portul de agrement adiacent Cabo Roig Marina.

În sud, aveți Aguamarina Coves, care combină zone de nisip și alte zone stâncoase mai puțin aglomerate și care au o plajă fosilă și o microrezervație naturală de floră protejată; Playa de La Glea, lângă pădurea de pini din Campoamor, unde puteți face și picnic, și Clubul Náutico del Puerto Dehesa de Campoamor, unde puteți face activități precum închirierea de bărci, paddle surfing sau caiac-canoe.

Pe de altă parte, la Barranco Rubio Beach, puteți face plimbări lungi datorită lungimii sale, cea mai lungă din tot Orihuela, și să vă bucurați de amestecul de culori roșii ale stâncilor sale, de nisipul auriu și de albastrul mării.

Îndeosebi la granița cu municipalitatea Pilar de la Horadada se află Playa de Mil Palmeras, o plajă de 15.500 de metri de nisip fin care se sprijină pe un perete natural de stâncă.

Mai multe golfuri Orihuela Coves

Vizitați orașul vechi din Orihuela

Mai multeMinus Informații

Dacă vă întrebați ce să faceți în Orihuela Costa, centrul său istoric, aflat la 35 de kilometri de districtul său de plajă, merită o vizită pentru patrimoniul său bogat. Într-o vizită în centrul orașului puteți descoperi cartierul său vechi, care este recunoscut ca fiind un situație istorico-artistică și monumentală

Istoria se găsește între zidurile caselor, bisericilor, catedralelor și mănăstirilor din oraș, care include un castel pe vârful dealului de lângă oraș: dealul San Miguel. Toate acestea, împreună cu muzeele presărate în jurul orașului, cum ar fi Muzeul Reconquistei, sau Muzeul Diocesan de Artă Sacră, fac din Orihuela o destinație esențială pentru a vă bucura de bogația culturală și arhitecturală a Mediteranei de Est.

Dar, fără îndoială, semnul distinctiv al orașului este Muzeul Casa Miguel Hérnandez. Acesta este unul dintre cei mai importanți poeți din istoria literaturii secolului al XX-lea din Spania, care s-a născut și a trăit o parte din viață în acest oraș din Alicante.

În această casă-muzeu veți descoperi cum era locuința acestui poet aparținând mișcării literare încadrate de Războiul Civil Spaniol, unde se păstrează dispunerea elementelor și mobilierul unei familii tipice din Orihuela din acea vreme.

Vizitați orașul vechi din Orihuela

Centrul comercial Zenia Boulevard

La Zenia Boulevard este cel mai mare centru comercial din întreaga provincie Alicante, cu peste 80.000 de metri de suprafață comercială, 150 de magazine, restaurante, cafenele și alte facilități de agrement concepute pentru întreaga familie.

Dispoziția sa în plan deschis îl face să ară ca un mic oraș, cu străzile sale, cu Plaza Mayor, cu zonele de plante și fântânile sale. În zona sa centrală în aer liber aveți o agendă de activități, cum ar fi concerte, spectacole și posibilitatea de a urmări evenimente sportive pe ecranul său mare în aer liber.

Un adevărat punct de întâlnire pentru rezidenți și vizitatori care se bucură de cumpărături și divertisment pe tot parcursul anului, deoarece găzduiește o medie de 700 de evenimente pe an. Acest centru comercial a fost recunoscut, pe lângă Q de calitate, de către S pentru durabilitate turistică.

Centrul comercial Zenia Boulevard

Sărbători în Orihuela Costa

Calendarul festiv din Orihuela Costa se întinde pe tot parcursul anului, evidențiind următoarele festivități și sărbători:

  • Ziua Sfântului Patrick în Orihuela Costa. Tradiționala paradă în onoarea sfântului patron al irlandezilor, în care culoarea verde este predominantă, este principalul eveniment dintre multele care au loc: spectacole muzicale, focuri de artificii...

  • Festivități de august din Orihuela Costa. Au loc concerte, focuri de artificii și degustări de preparate culinare tipice din diferitele comunități europene care locuiesc în zonă.

Sărbători în Orihuela Costa

Cum să ajungi la Orihuela Costa?

1

Pe șosea

Orihuela Costa este ușor de accesat de pe autostrada AP-7, luând ieșirea 763 spre La Zenia/Orihuela Costa  sau de pe Drumul național N-335, care leagă toate orașele de coastă, cum ar fi localitățile adiacente Torrevieja sau Pilar de la Horadada.

2

Zboruri către Orihuela Costa. Cu avionul

La aproximativ 45 de minute spre nord se află aeroportul situat în cartierul El Altet din Elche: Aeroportul Miguel Hernandez din Alicante-Elche, de unde sosesc numeroase zboruri naționale și internaționale. La sud, la mai puțin de 30 de minute, se află Aeroportul Internațional al Regiunii Murcia, de unde pleacă unele zboruri către țări precum Belgia, Regatul Unit, Maroc, Irlanda sau Insulele Canare.

3

Pe mare

Dacă ajungeți cu barca, în Orihuela Costa aveți Miguel Caballero Marina, care include Club Náutico Campoamor și Cabo Roig Marina. Ambele au un total de 558 de locuri de acostare, pentru lungimi de până la 14 metri, și dispun de toate serviciile și activitățile oferite pentru a vă bucura de mare.

4

Cu autobuzul

La Orihuela Costa se poate ajunge cu autobuzul din diferite orașe din apropiere, cum ar fi Torrevieja, de unde pleacă autobuze spre diferite părți ale Spaniei.

5

Cu trenul

Cea mai apropiată gară este Estación de RENFE en Orihuela, care este deservită de linia Cercanías între Alicante și Murcia. De acolo, există autobuze urbane care fac legătura cu autogara din Orihuela.


Pe de altă parte, Orihuela Costa se află la aproximativ 49 de kilometri de capitala Alicante, unde se află gara care face legătura cu capitale precum Madrid sau Barcelona. De la Alicante există mai multe autobuze pe zi până la Autogara Orihuela, iar de acolo există autobuze urbane care acoperă toate zonele din Orihuela Costa.

Site-uri oficiale cu mai multe informații
despre Orihuela Costa:

Turism în Orihuela Costa

Primăria Orihuela

Agenții imobiliare în Orihuela Costa

Agenții imobiliare în Orihuela Costa

Cele mai apropiate birouri Esphouses de Orihuela Costa sunt situate în imobiliare in Guardamar del Segura, la nr. 25 Avenida Cervantes, una dintre arterele comerciale ale orașului.


În Esphouses aveți proprietăți disponibile pentru vânzare în diverse zone, plaje și urbanizări din Orihuela Costa. Avem apartamente și apartamente de vânzare; case, cabane și vile; bungalouri și case de oraș; terenuri și parcele de teren: etc.


Puteți cumpăra un apartament sau o locuință în Orihuela Costa, în oricare dintre următoarele zone: Villamartin - Las Filipinas, Los Almendros - La Florida, Campoamor, Lomas de Cabo Roig - Los Dolses, Playa Flamenca, Zeniamar - Horizonte - La Campana, La Zenia, Aguamarina, Cabo Roig, Lomas de Campoamor - Las Ramblas, Las Colinas Golf, La Regia, Punta Prima, Los Balcones și Los Altos.


Avem de vânzare noua dvs. casă, vilă sau cabană în Orihuela Costa, pe oricare dintre plaje (Orihuela Costa Playa), inclusiv în prima linie la: Playa Flamenca, Playa de Mil Palmeras, Playa de Cabo Roig, Playa de Punta Prima sau Playa de Aguamarina.


De asemenea, vă putem vinde casa dvs. de oraș sau bungalow în Orihuela Costa, în oricare dintre urbanizările din Orihuela Costa: Urbanizarea Playa Flamenca, Urbanizarea Marco Polo, Urbanizarea Punta Prima, Urbanizarea La Serena, Urbanizarea La Zenia sau Urbanizarea Mil Palmeras.

Doriți mai multe informații?