Viața în Calpe

Ce să vezi și ce să faci în Calpe?

Unde se află Calpe?

Calpe, sau Calp în valenciană, denumirea sa oficială, este un oraș de coastă din provincia Alicante, Comunitatea Valenciană, Spania, situat în zona cunoscută sub numele de Costa Blanca Nord, în regiunea Marina Alta.


Se învecinează la nord și în interior cu Benisa și la sud cu Altea. Se află la o distanță de sus 20 de kilometri la nord de Benidorm și la 60 de orașul Alicante.


Calpe are 23 de mii de locuitori pe o suprafață de 23 km2 și se mândrește cu 13 kilometri de coastă unde, pe lângă plaje și golfulețe, se înalță impunătorul Peñon de Ifach, un masiv stâncos emblematic al orașului.

play

De ce să locuiți în Calpe / Calp?

De ce să locuiți în Calpe / Calp?

Un oraș liniștit scăldat de Marea Mediterană

Pentru a trăi în Calpe înseamnă a trăi într-un oraș cu parfum marin, între mare și imensa sa lagună cu apă sărată, un vestigiu al pescarilor.

Deși în lunile de vară Calpe își vede populația înmulțită, locuitorii săi, atât localnicii cât și populația străină deja stabilită, locuiesc pe tot parcursul anului oferind viață orașului datorită serviciilor, magazinelor și zonelor de divertisment.

Gastronomie de pește și orez

Gastronomia tipică din Calpe este realizată în principal cu pește din golful Calpe.

Platoul tipic include arroz del Senyoret sau llauna de Calp, care se prepară cu pește, cartofi și roșii.

Nu uitați să vizitați zona portului, unde veți găsi o gamă largă de restaurante pe malul mării, unde vă puteți bucura de platouri cu pește și fructe de mare

Sporturi și terenuri de golf în Calpe

Sporturi și terenuri de golf în Calpe

Printre alte facilități publice, Calpe are Pavilionul Municipal Domingo Crespo, cu un teren pentru handbal, baschet și fotbal în sală; Pavilionul Sportiv Ifac cu un teren pentru baschet, fotbal în sală și volei și Piscina Municipală Fernando Delgado, deschisă pentru înot, înot, înot în sală, aquafitness și polo pe apă.


Municipiul Calpe nu are terenuri de golf, dar există alte cluburi de golf în apropiere. Cele mai apropiate sunt: Club de Golf Ifach (6 km.), Altea Club de Golf (7 km.), Club de Golf Jávea (14 km.) și La Sella Golf (18 km.).

Soare și vreme bună în Calpe

De asemenea, temperatura sa bună, cu un climat cu temperaturi blânde iarna și 360 de zile de soare, înseamnă că vă puteți bucura de aer liber practic în orice anotimp.


Temperatura minimă este de aproximativ 16°C în februarie, iar cea maximă este de 28°C în august. Temperatura apei mării în Calpe variază de la 14°C iarna la 26°C vara și, la fel ca întreaga Costa Blanca, se bucură, de asemenea, de peste 300 de zile de soare pe an.


Vă veți iubi să locuiți în Calpe dacă doriți să vă bucurați de mare într-un mic oraș însorit, cu un aer de litoral lângă o Mediterană cu ape cristaline.

Ce să vezi în Calpe?

Plajele din orașul Calpe

Mai multeMinus Informații

Calpe are 13 kilometri de coastă cu o gamă largă de plaje și golfulețe unde vă puteți bucura de soare și de Marea Mediterană.

Cele mai populare plaje sunt cele din centrul orașului, cum ar fi Playa del Arenal-Bol și Playa de Levante sau La Fossa. Acestea sunt plaje cu nisip fin și ape calme, lângă promenada de la malul mării, cu toate serviciile și facilitățile de îmbăiere adaptate pentru persoanele cu mobilitate redusă, ideale pentru familii.

O altă plajă urbană de nisip fin este Cala del Morelló, unde se află vestigiile arheologice cunoscute sub numele de Baños de la Reina. La nord de Playa de La Fossa se află, de asemenea, micuța și liniștita Cala Calaga, cu nisip și pietre rotunjite.

Pe lângă Puerto Blanco, în partea de sud, și cu priveliști uimitoare asupra golfului și a stâncii, aveți Playa Puerto Blanco, cu nisip grosier și pietriș, și Cala de Les Urques, plaja pentru câini din Calpe.

Plajele din orașul Calpe

Alte golfuri în Calpe

Mai multeMinus Informații

Vizitați Cala La Manzanera, situată lângă curioasa și colorată clădire cunoscută sub numele de Zidul Roșu, proiectată de cunoscutul arhitect Ricardo Bofil în anii 1970, sau Playa Cantal Roig, cu steag albastru și situată lângă port, cu ape calme, ideale pentru întreaga familie.

Sub Peñón de Ifach și la începutul promenadei Princesa de Asturias, se află Cala El Racó, foarte populară printre scafandri, deoarece, pe lângă apele sale cristaline, are unicul traseu subacvatic din Comunitatea Valenciană semnalizat cu panouri informative.

În partea de nord veți găsi Cala del Mallorquí și Cala Les Bassetes, cu nisip grosier, pietricele sau platforme de stâncă.

Dacă preferați golfulețe neatinse, ascunse, înconjurate de natură, aveți Cala del Penyal, cu caracter naturist, la care se poate ajunge pe jos din partea nordică a stâncii, și altele la care se poate ajunge doar pe mare, cum ar fi Cala El Collao sau Racó del Corb, Cala Gasparet, de pietriș și stâncă și recomandată pentru scufundări și pescuit.

Alte golfuri în Calpe

Piersicuța de Ifach

Dacă există un lucru care caracterizează orașul Calpe, acesta este Peñón de Ifach, o masă stâncoasă care se ridică la peste 300 de metri de la mare și are o lungime de un kilometru.

Această masă impunătoare de stâncă este protejată ca parc natural și s-a format după ce s-a desprins din Sierra de Oltà, în interior.

Poate fi explorată de-a lungul unui patinoar de aproximativ 5 kilometri care duce până în vârf, însoțind cormoranii și pescărușii care îi populează pereții.

O plimbare care îți taie răsuflarea, în care poți descoperi fauna și flora bogată, în timp ce te bucuri de viziuni impresionante asupra Mării Mediterane.

Piersicuța de Ifach

Plimbări la mare și la munte în Calpe

Mai multeMinus Informații

În plus față de stâncă, în Calpe vă puteți bucura de natura care înconjoară orașul. Pe de o parte, aveți imensa lagună Salinas de Calpe, care se întinde pe 41 de hectare în centrul orașului și unde puteți vedea berze și flamingo roz, de culoare, care se hrănesc în apele sale.

Un alt traseu extrem de recomandat este Benissa-Calp Ecological Walk, care se întinde de-a lungul coastei pe un traseu de aproximativ 5 kilometri între stânci și golfulețe și unde puteți face drumeții cu vedere privilegiată la mare, ușor de accesat și potrivit pentru familii.

Pe de altă parte, puteți face drumeții pe Sierra de Oltà, cu zece kilometri de trasee montane pe care le puteți urma, sau puteți lua traseul spre Mirador del Morro de Toix, situat lângă linia de coastă și de unde vă puteți bucura de scena de mare și munte cu golful Calpe și Parcul Natural Montgó.

Plimbări la mare și la munte în Calpe

Patrimoniul cultural

Calpe are un patrimoniu cultural și arheologic atractiv care include:

  • Turnul Castellet (secolul al XVI-lea). Pot fi văzute rămășițele unui turn de veghe, al cărui scop era de a preveni atacurile piraților barbari.

  • Casa Nova (secolul al XVIII-lea). Această fermă fortificată se află în vârful unui deal, pentru a putea vizita casele de țară din jur.

  • Clădirile Ricardo Bofill (secolul XX). Acestea sunt 3 clădiri proiectate de arhitectul catalan Ricardo Bofill: Xanadú (1968), La Muralla Roja (1972) și El Anfiteatro (1985).

Patrimoniul cultural

Muzee în Calpe

Muzeele din Calpe includ:

  • Muzeul Arheologic Calpe Colecția sa include piese din perioada iberică până în Evul Mediu. Include vestigii arheologice din siturile romane de la Baños de la Reina și din alte zone, cum ar fi Peñón de Ifach și Tossal de Consentari.

  • Museo Casa de la Senyoreta. Aici puteți vedea lucrări picturale din patrimoniul artistic municipal într-o clădire din secolul al XVIII-lea, care a fost cândva un conac.

  • Museo Etnológico Casa del Cocó (Muzeul Etnologic Casa del Cocó). Situat într-o clădire rurală tipică din Marina Alta. Permite vizitatorilor să descopere activitățile economice care se desfășurau în Calpe în vremurile trecute. Activități precum vinificația, pescuitul și agricultura.
Muzee în Calpe

Sărbători în Calpe

Mai multeMinus Informații

Calendarul festiv din Calpe se întinde pe tot parcursul anului, cu următoarele festivități și sărbători care ies în evidență:

  • Martie. Fallas. În luna martie, Comisia „Falla del Calp Vell” plantează o falla formată din sculpturi mari din carton, lemn și alte materiale care reprezintă personalități publice și reproduc scene din viața cotidiană cu mesaje ironice. Această falla arde la miezul nopții, pe 19 martie.


  • August. Sărbătorile patronale în onoarea Virgen de las Nieves. În fiecare an, pe 5 august, din 1940, locuitorii și vizitatorii din Calpe își sărbătoresc patronul.


  • Septembrie. Pelerinajul Virgen del Rocío. În septembrie, Casa de Andalucía din Calpe organizează un pelerinaj de la hramul San Salvador la cel al lui San Juan, sfântul patron al La Cometa.


  • Octombrie. Sărbătorile patronale și sărbătorile maurilor și creștinilor în cinstea Santísimo Cristo del Sudor. În luna octombrie au loc evenimente religioase și festive care îmbină măreția cu devoțiunea.
Sărbători în Calpe

Cum se ajunge la Calpe / Calp?

1

e drum

Calpe este conectat la restul orașelor mediteraneene prin Autovía AP-7, ieșirea 63 sau 64, precum și prin strada națională N-332. Este situat la aproximativ 63 de kilometri de orașul Alicante.

2

Zboruri către Calpe. Cu avionul

Cele mai apropiate aeroporturi sunt: Aeroportul Miguel Hernández din Alicante-Elche, situat la aproximativ 50 de minute spre sud, și Aeroportul Valencia, la 1 oră și 20 de minute spre nord, ambele cu o gamă largă de zboruri naționale și internaționale.

3

Pe mare

Dacă veniți cu barca, aveți la dispoziție Puerto Deportivo Real Club Náutico Calpe și Club Náutico Les Bassetes cu aproximativ 400 de locuri de acostare între ele pentru ambarcațiuni de până la 18 metri lungime, iar Marina Port Blanc se va adăuga la ofertă cu aproximativ 200 de locuri de acostare suplimentare.

4

Cu autobuzul

Mai multe autobuze pleacă din Alicante în fiecare zi spre Autogara Calpe. Există, de asemenea, linii regulate din orașele învecinate și din Valencia, Madrid și Barcelona, printre altele. Verificați rutele la compania Alsa.

5

Cu tramvaiul

Calpe este legat de orașele de coastă din nordul Costa Blanca de TRAM Alicante, care circulă de la Alicante la Denia. Stația Calp se află pe linia 9.


Cea mai apropiată gară este gara RENFE din Alicante. De acolo, există autobuze urbane care fac legătura cu Autogara din Alicante.

Site-uri oficiale cu mai multe
informații despre Calpe / Calp:

Calpe Turism

Primăria orașului Calpe

Agenții imobiliare în Calpe

Agenții imobiliare în Calpe

Cele mai apropiate birouri Esphouses din Calpe sunt situate în inmobiliaria de Altea, la numărul 2, Calle Raspall. În Esphouses avem multiple proprietăți de vânzare în toate zonele, plajele și urbanizările din Calpe.


Avem apartamente de vânzare în Calpe; case, cabane și vile; bungalouri și case de oraș; terenuri și parcele: etc. Puteți cumpăra un apartament sau o locuință în Calpe, în oricare dintre următoarele zone: Calpe Pueblo, Canuta, Gargasindi...


Avem case sau vile de vânzare în Calpe, în oricare dintre plaje (Calpe Playa), inclusiv în prima linie de: Cala El Collao sau Racó del Corb, Cala Gasparet, Cala Les Urques, Playa Puerto Blanco, Cala La Manzanera, Playa Arenal-Bol, Cala del Morelló, Playa Cantal Roig, Cala El Racó, Cala del Penyal, Playa de Levante sau La Fossa, Cala Calalga, Cala del Mallorquí sau Cala Les Bassetes.


De asemenea, vă putem vinde casa de oraș sau bungalow în Calpe, în oricare dintre urbanizările din Calpe: Urbanizarea Maryvilla, Urbanizarea Los Pinos, Urbanizarea Aguamarina, Urbanizarea Calpe Park...

Doriți mai multe informații?